Manchester City și-a încheiat seria fabuloasă de 21 de victorii consecutive în toate competițiile chiar împotriva rivalei din oraș, Manchester United. "Diavolii" s-au impus cu 2-0 pe Etihad în weekend și au redus avansul trupei lui Pep Guardiola, aflată pe primul loc în Premier League, la 11 puncte.
În ciuda înfrângerii din derby-ul orașului Manchester, "cetățenii" rămân favoriți la titlul de campioană a Angliei, cu 10 etape rămase până la finalul sezonului.
Mâine, Manchester City va primi vizita lui Southampton (ora 20:00), echipă care s-a chinuit teribil în ultima perioadă. "Sfinții" au obținut în etapa precedentă, în fața lui Sheffield, prima victorie după două luni.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31
Evident, Southampton va porni cu șansa a doua în duelul de pe terenul lui Manchester City, la fel ca majoritatea echipelor. Despre acest lucru a fost întrebat și Pep Guardiola la conferința de presă, însă într-un mod exagerat.

Guardiola, enervat de o întrebare primită la conferință: "Ți se pare amuzant?!"

La conferința de presă premergătoare partidei de pe Etihad, un jurnalist l-a întrebat pe managerul lui City dacă speră la o victorie cu 9-0 în fața lui Southampton, ținând cont că trupa lui Ralph Hasenhuttl s-a mai lovit de acest scor incredibil de 2 ori în ultimele două sezoane: cu Leicester, în sezonul 2019/2020, și cu Manchester United, în stagiunea curentă.
Guardiola n-a primit bine întrebarea și a răbufnit, oferind apoi un răspuns sarcastic:
"Sunt un fan al stilului lui Ralph Hasenhuttl și al echipei sale. Nu mă uit la clasament, ci la calitatea pe care o au. Așadar, va fi un nou test pentru noi. Southampton a demonstrat că poate lupta de la egal la egal împotriva celor mai bune cluburi, iar în câteva ocazii a arătat că poate încasa 9 goluri", a spus Guardiola.
Apoi, managerul lui City a primit întrebarea care l-a indignat: "Te gândești la un asemenea scor și mâine?"
Vizibil deranjat, Guardiola a răspuns ironic: "Nu, noi vom înscrie 18 goluri. Vom câștiga cu 18-0. Acesta va fi rezultatul final. Ce întrebare! United a marcat 9 goluri jucând 88 de minute în superioritate numerică. Ți se pare amuzant?! Chiar crezi că vom marca 9 sau 18 goluri mâine? Haide, fii serios... Vom încerca doar să câștigăm meciul", a declarat Guardiola.
Înaintea meciului cu Southampton, Manchester City se află pe primul loc în Premier League, la 11 puncte în fața urmăritoarei Manchester United. În sezonul actual, trupa lui Guardiola a înregistrat 20 de victorii, 5 remize și 3 eșecuri, reușind să înscrie 56 de goluri și să încaseze numai 19 - cele mai bune cifre din Anglia.
Rezumatul meciului Manchester City - Manchester United 0-2:

Premier League. Manchester City - Manchester United 0-2. Rezumatul derby-ului de pe Etihad

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38