Ajuns în 2016 la Manchester City, Guardiola a transformat complet echipa de pe Etihad, reușind să aducă în vitrina clubului 2 titluri de campioană în Premier League. Înainte de aventura din Anglia, antrenorul de 49 de ani le-a mai pregătit pe Barcelona și Bayern Munchen, alături de care a câștigat tot ce se putea în campionatele interne. Mai mult, cu Barcelona a cucerit și 2 trofee Champions League, în sezoanele 2008/2009 și 2010/2011. Per total, Guardiola și-a trecut în palmares 28 de trofee.
În ciuda performanțelor deosebite reușite pe banca tehnică, Pep Guardiola nu se consideră cel mai bun antrenor. Spaniolul a vorbit recent despre acest subiect și a explicat cum a reușit să domine campionatele din Anglia, Spania și Germania.
"Nu știu ce înseamnă să fii cel mai bun antrenor din lume. Niciodată n-am simțit asta. Chiar și atunci când eram la Barcelona și am câștigat 6 trofee într-un sezon, n-am simțit că sunt cel mai bun. Am câștigat datorită jucătorilor excepționali. Mă consider un manager bun, nu cel mai bun. Dacă îmi dați o echipă care nu este la nivelul lui Manchester City nu voi câștiga.", a spus Guardiola pentru Football Daily.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
IERI LA 15:18
https://i.eurosport.com/2020/01/01/2745032.jpg

Guardiola, dorit pe banca lui Juventus

Juventus s-a încurcat în ultimele 2 deplasări, iar oficialii italieni, în frunte cu președintele Andrea Agnelli, se gândesc serios la înlocuirea lui Maurizio Sarri, numit pe banca tehnică vara trecută. După ce La Repubblica a anunțat până la finalul sezonului, acum Daily Mail dezvăluie o posibilă venire a lui Guardiola, considerat unul dintre cei mai mari antrenori din fotbalul modern.
Jurnaliștii britanici susțin că oficialii torinezi îi pregătesc tehnicianului spaniol o ofertă impresionantă. Cei de la Juventus nu îi vor propune o sumă exactă, ci vor lăsa la latitudinea lui Guardiola câți bani va dori să primească. În prezent, managerul de 49 de ani încasează un salariu de 17,75 milioane de euro pe an la Manchester City.
Guardiola nu are un sezon strălucit în Premier League. Manchester City ocupă locul secund, la 22 de puncte în spatele liderului Liverpool. Totuși, formația de pe Etihad Stadium speră să câștige, în premieră, trofeul Champions League. City va juca în sferturile de finală împotriva Realului, într-o dublă manșă, pe 26 februarie și 17 martie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22