Socotelile sunt deja terminate pentru acest sezon competițional în prima ligă din Anglia. Liverpool mai are nevoie de doar 5 puncte pentru a-și adjudeca matematic titlul în Premier League. Chiar dacă titlul e ca și adjudecat, pentru Liverpool nu sunt semne bune: trupa lui Klopp a câștigat un singur meci din ultimele 5 jucate, în toate competițiile.
Antrenorul principalei rivale a Cormoranilor în cursa pentru titlu, Pep Guardiola, se gândește deja la sezonul viitor, pentru că șansele Cetățenilor sunt deja compromise, Liverpool având un avans de 23 de puncte în fruntea clasamentului. Guardiola este convins că trupa lui Klopp va avea o misiune mult mai dificilă în sezonul următor. Tehnicianul spaniol este de părere că nu mai puțin de 6 echipe îi vor putea veni de hac lui Klopp și echipei de pe Anfield.

Șase echipe vor intra în cursa pentru titlu anul viitor, în afara Liverpool

Premier League
Un meci al lui Arsenal din Premier League, anchetat! Suma uriașă care s-a pariat pe un avertisment
ACUM 5 ORE
Manchester City sunt fără doar și poate cei mai puternici adversary ai Cormoranilor în sezonul viitor, însă și alte echipe vor ridica pretenții în cursa pentru titlu, este de părere Pep Guardiola: "Sperăm să învățăm din greșelile pe care le-am făcut la începutul sezonului. După ce am câștigat Supercupa Angliei cu Liverpool, am pierdut puncte pe care nu credeam că le vom pierde. Însă nu știu dacă se va întâmpla, dacă vom putea gestiona mai bine situația. Cred că în fiecare sezon, adversarii sunt mai puternici. Liverpool va rămâne aceeași forță, dar vedem cum Chelsea investește pe piața transferurilor. Vedem cum Manchester United face un pas în față. Tottenham își va recupera o mulțime de jucători accidentați, jucători ca Son, Harry Kane și alții, iar cu un antrenor experimentat ca Jose Mourinho vor deveni puternici. Arsenal va căpăta mai mult timp cu Mikel Arteta, iar Leicester… știm cu toții ce pot face. În fiecare sezon, echipele sunt mai puternice și e din ce în ce mai dificil. Știm cât de dificil e să câștigi titlul în Premier League, dar sezonul viitor e foarte aproape și am încredere că vom face o figură frumoasă".

Rezultatele etapei în Premier League

  • Norwich - Southampton 0-3
  • Tottenham - Manchester United 1-1
  • Watford - Leicester 1-1
  • Brighton - Arsenal 2-1
  • West Ham - Wolves 0-2
  • Bournemouth - Crystal Palace 0-2
  • Newcastle - Sheffield United 3-0
  • Aston Villa - Chelsea 1-2
  • Everton - Liverpool 0-0
A mai rămas de jucat din etapa 30:
  • Manchester City - Burnley (luni, de la 22:00, pe Eurosport 1)
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 5 ORE
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 10 ORE