Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, înapoi la Barcelona? Ce a spus managerul lui Manchester City

Nicu Savin

Actualizat 31/10/2020 la 16:36 GMT+2

Pep Guardiola este în ultimul an de contract cu Manchester City și până acum nu s-a ajuns la un acord de prelungire, chiar dacă clubul și-ar dori acest lucru.

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Întrebat dacă există posibilitatea să revină la Barcelona, tehnicianul s-a ferit să ofere un răspuns concret, dar a subliniat că este foarte fericit la Manchester City.
După ce întreaga conducere administrativă de la Barcelona și-a dat demisia în această săptămână, a început lupta între oamenii care vor să vină la cârma clubului catalan. Victor Font este unul dintre ei, iar acesta a recunoscut public faptul că ar dori să-l convingă pe Guardiola să revină pe banca Barcelonei.
Fie că a fost vorba doar de o declarație în scopuri electorale a lui Victor Font, fie că viitorul candidat la președenția clubului catalan asta are de gând cu adevărat, Guardiola s-a arătat total dezinteresat de acele afirmații.
Aflat la conferința de presă premergătoare meciului cu Sheffield United de mâine, Guardiola a fost întrebat despre acele declarații ale lui Font. Răspunsul managerului a venit imediat: "Victor Font? Sunt incredibil de fericit la Manchester City. Sper că vom avea un sezon bun și că voi rămâne aici multă vreme."

Pep Guardiola este la al 5-lea sezon pe banca lui Manchester City

Pep Guardiola a mai antrenat la Barcelona între 2008 și 2012, acesta fiind de altfel și primul său club din carieră, excepție făcând echipele secunde ale catalanilor. În cele 4 sezoane cu el pe bancă, Barcelona a câștigat o sumedenie de trofee:
  • 2 titluri de UEFA Champions League
  • 3 titluri de campioană a Spaniei
  • 2 Cupe ale Regelui
  • 3 Supercupe ale Spaniei
  • 2 Supercupe ale Europei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor
După ce a plecat de la Barcelona, Guardiola a avut un an de pauză, după care a petrecut 3 sezoane la Bayern Munchen. Din vara lui 2016, ibericul este antrenorul lui Manchester City, care a devenit astfel clubul la care acesta antrenează pentru cea mai lungă perioadă în carieră.
City nu a început foarte strălucit acest sezon, având doar 8 puncte în 5 etape. Egalurile cu Leeds și West Ham, dar mai ales îngrângerea drastică în fața lui Leicester ridică multe semne de întrebare în ceea ce privește situația clubului de pe Etihad. Chiar dacă oficialii au insistat mereu că vor să continue cu Guardiola, un alt sezon ratat (mai ales în Champions League, care este marele obiectiv al "cetățenilor") ar putea duce la plecarea acestuia de la echipă.
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo