Plecarea lui Mikel Arteta la Arsenal a lăsat un gol important în staff-ul lui Pep Guardiola la Manchester City. După ce a luat în calcul mai multe variante, Guardiola s-a oprit asupra lui Juanma Lillo.
Fostul manager de la Real Sociedad, Vissel Kobe și Real Oviedo va fi noul asistent al lui Guardiola la City, anunță The Guardian. Un rol pe care l-a mai avut alături de Jorge Sampaoli la Sevilla și naționala statului Chile.

"Mentorul" lui Guardiola

Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Lillo era la conducerea clubului din China, Qingdao Huanghai, când a izbucnit pandemia de coronavirus. Oferta de la City l-a convins și el va lucra cu Guardiola în Premier League.
Juanma Lillo a fost antrenorul lui Pep Guardiola în ultima perioadă a acestuia ca jucător, rămânând apropiați din acel moment. Guardiola îl consideră un mentor pe antrenorul de 54 de ani, mai scrie The Guardian.
Relația celor doi a început în septembrie 1996 când Guardiola, aflat la Barcelona în acel moment, a mers în vestiarul lui Oviedo pentru a-l cunoaște pe cel care a pregătit echipa care îl impresionase pe teren. Când Guardiola plănuia să devină director sportiv al Barcelonei în 2003 cu Lluis Bassat președinte, cei doi doreau să-l instaleze pe bancă pe Lillo, însă Bassat nu a câștigat alegerile. Însă Guardiola l-a întâlnit pe Lillo la Dorados de Sinalo în Mexic în 2005, ultimul club din cariera de jucător a lui Guardiola.
Guardiola i-a cerut sfaturi lui Lillo când a făcut primii pași în antrenorat iar acum se închide cercul. City va fi al 20-lea club la care Lillo este antrenor, el pregătind echipe din 6 țări, inclusiv echipa din Japonia la care evoluează Andres Iniesta.
Juanma Lillo a devenit în 1995 cel mai tânăr antrenor din istoria La Liga când a preluat-o pe Salamanca la doar 29 de ani. Ultima dată când a antrenat în Spania, a pregătit-o pe Almeria, fiind concediat după o înfrângere cu 8-0. Adversara? Barcelona antrenată de Pep Guardiola.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22