Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola îşi vede visul împlinit: transferă gratis "mijlocaşul perfect", pe care îl voia de când era la Barcelona

Cristian Mihală

Publicat 29/11/2021 la 12:30 GMT+2

Luka Modric este întântat de un posibil transfer la Manchester City, acolo unde ar avea în sfârşit şansa să evolueze sub comanda lui Guardiola. Mijlocaşul de 36 de ani poate ajunge gratis pe Etihad, în vară.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Cu 4 Ligi ale Campionilor în palmares, Modric pare decis să dea curs unei noi provocări în carieră. Contractul cu Real Madrid a fost prelungit cu încă un an, dar Florentino Perez şi Ancelotti nu sunt încă foarte convinşi că fotbalistul croat va mai fi util pe Bernabeu şi în stagiunea 2022-2023, din cauza vârstei.
Astfel, presa spaniolă anunţă azi că Pep Guardiola e extrem de interesat să îl achiziţioneze pe fotbalistul care a scris istorie în tricoul blanco, la finalul acestui sezon, din postura de jucător liber de contract.
CITEŞTE ŞI:

Modric şi Guardiola se apreciază reciproc

Fostul tehnician al Barcelonei l-a preţuit mereu pe croat, spunând cu ani în urmă că este "mijlocaşul ideal". De altfel, Pep şi l-a dorit la formaţia de pe Camp Nou, în anii 2000, dar în cele din urmă Modric a ajuns în Premier League, înainte de a semna cu marea rivală, Real.
City are o echipă extrem de tânără şi în vară se va despărţi de veteranul Fernandinho, ajuns şi el la 36 de ani. Pep are nevoie de un om cu experienţă în lot, care să fie exemplu pentru ceilalţi. În plus, experienţa acumulată de croat în Liga Campionilor poate fi decisivă pentru crearea unui climat care să aducă în sfârşit "urecheata" pe Etihad. În ciuda faptului că mereu e văzută printre marile favorite, City nu a cucerit încă UCL, ajungând până în finală, în primăvara acestui an (când a fost învinsă de Chelsea).
Modric e încântat de perspectiva revenirii în Premier League, mai ales că la rândul său îl preţuieşte enorm pe Guardiola. De altfel, după cele 4 Ligi ale Campionilor cucerite, croatul a fost rugat să facă o paralelă între Real Madrid şi Barcelona lui Pep. Extrem de modest, mijlocaşul s-a ferit să dea vreun verdict, vorbind la superlativ de rivală.
Lui Modric i se va face un contract pe un an la City, pentru ca din vara lui 2023 să mai evolueze un an sau doi la "sora" mai mică New York City FC, pe un salariu de asemenea extrem de motivant. Un "pachet" pe 3 ani nu poate fi refuzat de un jucător de 36 de ani, care se gândea deja la retragere.
Modric a evoluat în Premier League pentru Tottenham, astfel că se va întoarce într-un campionat pe care îl cunoaşte, deşi a trecut un deceniu de când a plecat la Real Madrid.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo