În urmă cu câteva zile, după ce Josep Maria Bartomeu și-a anunțat demisia de la conducerea Barcelonei, Pep Guardiola a fost întrebat dacă există posibilitatea să revină la formația catalană alături de care a scris istorie.
Victor Font, unul dintre candidații la președinția Barcelonei, a recunoscut public faptul că ar dori să-l aducă pe Guardiola înapoi pe Camp Nou. Managerul lui City nu s-a lăsat impresionat de declarația lui Font și le-a spus jurnaliștilor că speră că va rămâne la formația din Premier League multă vreme.
"Victor Font? Sunt incredibil de fericit la Manchester City. Sper că vom avea un sezon bun și că voi rămâne aici multă vreme.", spunea Guardiola, la începutul săptămânii.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Jurnaliștii britanici au profitat de faptul că Guardiola n-a oferit un răspuns concret și au scris că revenirea managerului la Barcelona reprezintă o soluție viabilă.
La finalul meciului dintre Sheffield United și Manchester City, scor 0-1, din etapa a 7-a din Premier League, Guardiola a pus capăt oricărui zvon legat de plecarea sa pe Camp Nou:
"Perioada mea ca antrenor al Barcelonei s-a încheiat. Consider că unele lucruri trebuie făcute o singură dată în viață. S-a terminat. Dacă voi reveni în orașul meu, la Barcelona, voi reveni numai din postura de spectator. Am terminat!", a spus Guardiola, la conferința de presă.

Guardiola este la al 5-lea sezon pe banca lui Manchester City

Pep Guardiola a mai antrenat-o pe Barcelona în perioada 2008-2012, acesta fiind de altfel și primul său club din carieră, excepție făcând echipele secunde ale catalanilor. În cele 4 sezoane cu el pe bancă, Barcelona a câștigat o sumedenie de trofee:
  • 2 titluri de UEFA Champions League
  • 3 titluri de campioană a Spaniei
  • 2 Cupe ale Regelui
  • 3 Supercupe ale Spaniei
  • 2 Supercupe ale Europei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor
De notat că, în sezonul 2008/2009, Guardiola a cucerit toate cele 6 trofee puse în joc: Liga Campionilor, titlul în La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
După ce a plecat de la Barcelona, Guardiola a avut un an de pauză, după care a petrecut 3 sezoane la Bayern Munchen. Din vara lui 2016, ibericul este antrenorul lui Manchester City, care a devenit astfel clubul la care acesta antrenează pentru cea mai lungă perioadă în carieră.
Până acum, Guardiola a cucerit 8 trofee alături de City, printre care se numără și 2 titluri în Premier League.
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11