Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, mesaj superb pentru Klopp. Promisiunea pentru sezonul viitor

Cristian Mihală

Publicat 01/07/2020 la 19:42 GMT+3

Pep Guardiola e dornic să își ia revanșa în sezonul viitor în fața lui Liverpool. Tehnicianul cu City se gândește deja cum echipa sa va reuși să câștige din nou titlul în Anglia, după ce a cedat "coroana" trupei de pe Anfield.

Jürgen Klopp și Pep Guardiola, probabil cei mai buni doi antrenori din lume

Credit imagine: Getty Images

După ce a felicitat Liverpool pentru titlul cucerit, Guardiola a redevenit un adevărat "războinic". Pep abia așteaptă să își ia revanșa, dar nu în partida de joi seară, care are o miză prea mică pentru campionat: tehnicianul catalan pregătește deja în minte stagiunea viitoare, când nu acceptă să mai "privească în sus" vreo echipă.
City va avea un mare avantaj în perspectiva cuceririi titlului stagiunea viitoare, după ce a fost suspendată de UEFA din cupele europene. Deși a făcut apel la TAS, șansele modificării hotărârii forului continental sunt mici, astfel că De Bruyne&Co se vor putea concentra strict pe competițiile interne.
"Îi vom face viața grea lui Liverpool sezonul viitor, vom lupta pentru a scrie noi capitole din istoria clubului nostru. În sport, trebuie să demonstrezi de ce ești în stare de fiecare dată. Am fost incredibil de fericiți să câștigăm titlul și apoi să reușim să îl apărăkm, dar trecutul e trecut. Ceea ce am reușit rămâne în sufletul nostru, în memoria tuturor, dar showul trebuie să continue. Suntem pregătiți să scriem noi file de istorie în Premier League. Sunt unii care spun "Nu trebuie să mai demonstrez nimic, am făcut destul". Nu sunt de acord cu acest lucru, trebuie să demonstrezi din nou și din nou, să câștigi iar și iar", a spus Guardiola înainte de confruntarea cu Liverpool, de joi, într-o conferință de presă.

Guardiola: "Îl admir pe Klopp"

Extrem de fair-play, Guardiola a vorbit la superlativ despre Klopp, tehnician care la rândul său l-a gratulat în ultima perioadă pe catalan pentru munca depusă pe Etihad.
"Îl admir pe Klopp, admir modul în care echipa lui joacă, totul e în beneficiul fotbalului. Nu suntem prieteni, dar ne respectăm și ne admirăm. Trebuie să fim mereu un exemplu pentru oamenii care ne urmăresc", a mai spus Pep, pentru ca apoi să vorbească despre transferul lui Leroy Sane la fostul său club, Bayern Munchen: "Vreau să îi mulțumesc lui Leroy din suflet pentru ce a făcut pentru noi și să îi urez toate cele bune, a ales un club fantastic. El a vrut să plece, a simțit că va fi mai fericit în altă parte. Eu m-aș fi bucurat să rămână, dar a trebuit să îi respectăm decizia".
Duelul Manchester City - Liverpool, unul special atât din punct de vedere al ambițiilor puse în joc, dar și al "gărzii de onoare" pe care "cetățenii" o vor face în cinstea noii campioane, va fi în direct joi, de la 22:15, pe Eurosport1 și Eurosport Player.
program PL
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo