Cu un singur egal şi 24 de victorii în 25 de etape, Salah&Co vor fi noii campioni ai Angliei, singurul lucru care lipseşte fiind confirmarea oficială, după ce "cormoranii" vor fi câştigat şi matematic titlul.
City, formaţia care anul trecut a recuperat o diferenţă de 10 puncte, pentru a se încorona campioană, e departe de forma din sezonul 2018-2019, lucru confirmat şi de Guardiola, care nu se mai gândeşte la titlu. Nici nu ar avea cum, în condiţiile în care formaţia de pe Anfield a câştigat 100 din ultimele 102 puncte puse în joc în Premier League.
"Liverpool e mult în faţă şi e o echipă de neoprit în campionat. Au atât de multe puncte avans şi ştiu să gestioneze excelent situaţia. Noi am pierdut foarte multe puncte în înfruntări în care am jucat bine, aşa cum s-a întâmplat şi cu Spurs", a spus Guardiola la conferinţa de presă de după confruntarea cu Tottenham.
Fotbal
Cât de greu este să fii antrenor în Premier League? Doar Espirito Santo îl mai salvează pe Nuno
ACUM 11 ORE
Scăpată de grija titlului, City va folosi campionatul drept o competiţie pregătitoare pentru celelalte competiţii. Marele obiectiv e cucerirea Ligii Campionilor, competiţie în care "cetăţenii" au dezamăgit mai mereu, deşi la început de sezon porneau tot timpul printre marii favoriţi.
"Obiectivul nostru este să câştigăm toate celelalte competiţii în care suntem angrenaţi şi să obţinem un loc de Champions League în campionat", a mai spus Pep.
În etapa următoare, City are ocazia să se revanşeze împotriva uneia dintre "clientele" preferate, West Ham. Sterling, care e într-un con de umbră evident, are un palmares excelent contra "ciocănarilor", marcând de 6 ori în ultimele 4 partide.
Manchester City - West Ham se joacă duminică, 9 februarie, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
Fotbal
Abramovich, gata de cea mai mare nebunie: un sfert de miliard de euro pentru transferuri "la pachet"
ACUM 13 ORE
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 15 ORE