Aventura lui Sergio Aguero în tricoul lui Manchester City se va încheia în vară. Atât clubul, cât și internaționalul sud-american, au confirmat despărțirea la finalul sezonului.
Kun Aguero a ajuns la City în urmă cu 10 ani și a scris istorie. Atacantul de 32 de ani a devenit golgheter-ul all-time al "cetățenilor", cu 257 de goluri în 384 de meciuri.
Aguero a cucerit 13 trofee alături de City, printre care se numără 4 titluri în Premier League. Argentinianul a avut un rol decisiv la titlul câștigat în 2012 - primul din noua eră a clubului -, când a marcat un gol superb în ultimele secunde ale sezonului, în celebra partidă cu QPR.
Premier League
Oficialii lui United s-au pus de acord: acesta va fi transferul anului 2022 în fotbal
10/10/2021 LA 10:05

Guardiola, elogiu în fața lui Aguero: "Cel mai bun atacant al lui Manchester City din acest secol... o legendă!"

Pep Guardiola l-a elogiat pe Aguero, de care se va despărți cu greu la finalul sezonului. Argentinianul a jucat un rol esențial în parcursul lui City în ultimele 5 sezoane, de când Guardiola a preluat echipa.
Managerul iberic l-a descris pe Aguero drept "o legendă" și "cel mai bun atacant al clubului din acest secol":
"Sergio este de neînlocuit. Nu este uşor când vezi că are peste 360 meciuri jucate, peste 250 de goluri şi o mulțime de trofee. A devenit o legendă. Este cel mai bun atacant pe care clubul l-a avut în acest secol. Aguero este de neînlocuit în inima şi mintea fanilor noştri și jucătorilor care au evoluat alături de el, precum şi ale tuturor antrenorilor care au lucrat cu el.
Suntem foarte norocoşi, eu și cei care au venit după el la City. Am preluat echipa şi el a fost unul dintre jucătorii aflați deja aici, alături de Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, David Silva și mulţi alţii care au ajutat clubul să evolueze.
Fără el, tot ce am realizat în ultimii 4-5 ani nu ar fi fost posibil, cu siguranţă. Cred că este capabil să mai înscrie câteva goluri interesante în acest sezon.", a spus Pep Guardiola.
https://i.eurosport.com/2015/05/10/1504104.jpg

Barcelona și PSG, pe urmele lui Aguero

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, expert în mercato, Aguero se află pe radarul celor de la Barcelona și PSG. Argentinianul va rămâne liber de contract în vară și va putea negocia cu cele două echipe.
În același timp, sursa citată susține că există șanse mici ca Aguero să ajungă la Juventus, Chelsea și Manchester United, destinații despre care s-a discutat în ultima vreme în presa internațională.
Pentru Aguero și Manchester City urmează meciul din Premier League, de pe terenul lui Leicester. Partida va avea loc sâmbătă (ora 19:30) și va putea fi urmărită pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Manchester City este lider în Anglia, cu un avans de 14 puncte față de locul secund, cu 9 etape rămase până la finalul sezonului.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/30/3020534.jpg
Premier League
Valentin Mihăilă, spre Premier League! Un mare antrenor l-a pus în fruntea listei de achiziții
09/10/2021 LA 16:45
Premier League
Începe noua eră "Newcastle": primul jucător contactat de miliardarii din Premier League
09/10/2021 LA 09:26