Fără vreo şansă la titlu, "cetăţenii" sperau să obţină un rezultat pozitiv cu Spurs, formaţie antrenată de marele rival al lui Pep, Mourinho. Deşi oaspeţii au dominat clar partida, scorul a fost de 2-0 pentru Tottenham, care a profitat la maximum de spaţiile create după eliminarea lui Zinchenko.
După cele două partide din acest sezon contra lui Spurs, statistica arată o dominaţie totală a echipei lui Guardiola. Tottenham a avut 5 şuturi pe poartă şi a reuşit 4 goluri, iar City a tras de 45 de ori la poartă şi a marcat de doar două ori.
Aseară, City a ratat chiar şi un penalty (din nou!), astfel că tehnicianul campioanei a avut toate motivele să fie frustrat la finalul întâlnirii. El i-a ţinut pe jucători 50 de minute în vestiar, după meci, pentru a le explica unde au greşit.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 8 ORE
Totuşi, la final, când a apărut în faţa presei, Pep şi-a apărat jucătorii şi a explicat că şedinţa nu a fost nici pe departe atât de lungă.
"Am vorbit şi cu staff-ul, şi cu soţia mea. După cum au jucat, ar fi o greşeală să le spun jucătorilor că au evoluat rău. Am vorbit cu câţiva dintre ei, dar nu au fost reproşuri. Am pierdut un nou meci în care am jucat foarte bine, s-a întâmplat din nou", a spus Pep pentru Sky Sports.
Pentru faptul că nu s-a prezentat la flasw-interviurile de după partidă la timp, Guardiola va fi amendat.
În etapa următoare, City are ocazia să se revanşeze împotriva uneia dintre "clientele" preferate, West Ham. Sterling, care e într-un con de umbră evident, are un palmares excelent contra "ciocănarilor", marcând de 6 ori în ultimele 4 partide.
Manchester City - West Ham se joacă duminică, 9 februarie, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
ACUM 12 ORE
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56