Antrenorul celor de la Manchester City, Pep Guardiola, a admis că este surprins de faptul că Manchester United trece printr-o perioadă dificilă în Premier League, ultimul titlu al "diavolilor" fiind obținut în 2013. Guardiola a preluat-o pe Manchester City în 2016 și a câștigat ultimele 2 titluri în Anglia. În 2017/2018, Man United a terminat campionatul pe locul 2, însă la 19 puncte în spatele lui City.
Opinia mea este că am fost mai buni. Judecând perioada de când sunt aici, am fost mai buni ca United. La finalul sezonului punctele arată asta, consistența noastră a fost incredibilă. M-a surprins că Man United nu s-a luptat la titlu. Însă într-un meci, un derby, orice se poate întâmpla. Nu suntem aici să judecăm rezultatele trecute sau diferența din clasament dintre trecut sau viitor

"Comparațiile între cluburi nu înseamnă nimic în timpul unui derby"

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Guardiola a vorbit și despre faptul că Manchester United este în continuare considerat clubul mai important în orașul Manchester. Însă Guardiola consideră că acest lucru este irelevant înaintea partidei care va avea loc astăzi, de la ora 19.30, în direct la Eurosport.
Pentru fanii lui United, clubul lor va fi mereu cel mai mare. Pentru fanii lui City, clubul lor va fi cel mai mare. Cu toții ne iubim clubul, de asta îl susține. Nu contează dacă a avut mult succes în trecut, asta simte fiecare fan. Dacă privim către trofee, United stă mai bine, fără îndoială. Cifrele spun că au câștigat mai multe titluri ca noi. Însă un derby e un derby. Mâine (astăzi) la 19.30. E un meci, încercăm să-l câștigăm

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.

Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50