Michael Brown, fostul mijlocaș al lui Manchester City din perioada 1995-1999, a vorbit despre vestea teribilă primită de clubul lui Guardiola. Brown, fost jucător format la academia formației de pe Etihad, consideră că managerul spaniol ar trebui să continue pe banca lui City, în ciuda interdicției primite de campioana Angliei în Champions League.
Contractul lui Pep Guardiola cu Manchester City expiră în 2021, dar decizia anunțată de UEFA ar putea contribui enorm în ceea ce prievește viitorul carierei sale. Presa engleză vorbește deja despre o despărțire de campioana en-titre din Premier League încă din vara viitoare.
"În acest moment, există o presiune foarte mare pe umerii lui Guardiola. Înainte să se anunțe decizia UEFA, el a promis că va fi aici pentru încă 12 luni. Nu se învârte totul în jurul trofeului Champions League, până la urmă. Guardiola trebuie să continue munca depusă la City, există și alte obiective pentru care poate lupta în continuare, cum ar fi Premier League.
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Perioada următoare va reprezenta un adevărat test pentru Guardiola, mai ales dacă nu va avea la dispoziție jucătorii doriți. Pep are și varianta unor schimbări la nivelul sistemului de joc. Se anunță o perioadă dificilă, dar sunt sigur că se va descurca fără probleme.", a spus Brown pentru Sky Sports News.
https://i.eurosport.com/2019/12/27/2743176.jpg

Guardiola ar putea pleca la Juventus

În urma hotărârii luate de UEFA, viitorul se anunță sumbru pentru Manchester City. Pe lângă faptul că mai multe vedete cu siguranță vor dori să plece, având în vedere că nu vor putea evolua în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, și Guardiola e tentat să o părăsească pe City.
Potrivit The Telegraph, tehnicianul spaniol așteaptă decizia TAS, care poate să schimbe sentința. În cazul în care suspendarea va rămâne, Pep va negocia să se despartă de clubul cu care mai are contract până în vara lui 2021.
"Dacă sancțiunea dată de UEFA nu va fi redusă la TAS, Pep Guardiola va discuta cu oficialii lui City despre viitorul său.", notează sursa citată.
O posibilă destinație pentru Guardiola ar putea fi Juventus, care are mari pretenții la câștigarea trofeului Champions League. Conform presei din Anglia, oficialii torinezi îi pregătesc tehnicianului spaniol o ofertă impresionantă.
Cei de la Juventus nu îi vor propune o sumă exactă, ci vor lăsa la latitudinea lui Guardiola câți bani va dori să primească. În prezent, managerul de 49 de ani încasează un salariu de 17,75 milioane de euro pe an la Manchester City.
De-a lungul carierei, Guardiola le-a mai pregătit pe Barcelona și Bayern Munchen, reușind să câștige, per total, 28 de trofee, printre care 2 Champions League și 2 titluri în Premier League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
Cupa Mondială FIFA
Guardiola, de acord să preia o națională! Federalii, aproape de infarct când au auzit salariul cerut
18/11/2022 LA 16:26