Un fotbalist cu un potenţial imens, Guendouzi părea să reprezinte viitorul lui Arsenal. Doar că, odată cu venirea lui Arteta, lucrurile s-au schimbat. Mijlocaşul francez l-a supărat rău pe tehnicianul iberic încă din mini-cantonamentul din iarnă şi a prins doar două din primele 10 partide sub comanda noului antrenor, deşi înainte îşi asigurase un loc de titular în primul "11" al "tunarilor".
Între timp, lucrurile păreau să fi reintrat pe făgaşul normal, doar că atitudinea lui Guendouzi din partida cu Brighton l-a înfuriat atât de tare pe fostul secund al lui Guardiola de la City încât l-a pus pe francez pe lista de transferuri.

Guendouzi, între Real Madrid şi Barcelona

Africa Cup of Nations
Aubameyang se va întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea fotbalistului
17/01/2022 LA 10:34
Imediat, două dintre cele mai mari cluburi din Europa, Real Madrid şi Barcelona, s-au interesat de posibilitatea de a-l transfera, anunţă francezii de la Le 10 Sport. Zinedine Zidane e un mare fan al mijlocaşului, pe care îl admiră pentru determinarea de care dă dovadă în fiecare minut petrecut pe teren.
Real Madrid însă nu va fi dispusă să cheltuie o sumă foarte mare pentru acest transfer, în condiţiile în care Guendouzi ar fi o investiţie pe termen lung. În acest moment Casemiro este printre cei mai buni închizători din lume şi e greu ca cineva să îl înlocuiască. În plus, "galacticii" îl au şi pe Fede Valverde, jucător care evoluează ca inter, în 4-3-3, dar care la bază este tot închizător.
În schimb, Barcelona pare dispusă să facă un sacrificiu financiar mai mare, în condiţiile în care Busquets împlineşte luna viitoare 32 de ani, iar în ultimul sezon nu a mai avut evoluţiile bune care l-au consacrat.

Ce le-a spus Guendouzi jucătorilor lui Brighton

Furia lui Arteta îndreptată către Guendouzi are fără îndoială legătură şi cu incidentul din iarnă, în contextul în care ibericul nu tolerează actele de indisciplină.
Acum, se părea că tehnicianul iberic a fost extrem de supărat că francezul şi-a pierdut cumpătul, luându-l de gât pe Maupay, dar gestul acesta e doar o parte din ceea ce ar fi făcut mijlocaşul.
Conform Daily Mail, el le-ar fi vorbit extrem de urât adversarilor şi le-ar fi transmis că, dacă ar fi fost în vreun fel relevanţi pentru fotbal, ar fi câştigat cât el, la 21 de ani. Replici ce trădează imaturitate, iar Arteta nu vrea astfel de fotbalişti în echipa sa. Guendouzi câştigă în prezent la Arsenal 40.000 lire/săptămână.
Arsenal speră să facă uitate cele două înfrângeri cu City şi Brighton printr-o victorie în această seară, la Southampton. Partida va fi în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player, începând de la ora 20:00.

Programul transmisiunilor din Premier League pe Eurosport

https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53