Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guendouzi, între Real Madrid şi Barcelona. Ofertele primite de Arsenal

Cristian Mihală

Publicat 25/06/2020 la 08:48 GMT+3

Decizia lui Mikel Arteta de a-l pune pe Matteo Guendouzi pe lista de transferuri, după scandalul de la partida cu Brighton, a aprins imaginaţia granzilor Europei. Real Madrid şi Barcelona se luptă pentru semnătura închizătorului de 21 de ani.

Matteo Guendouzi a fost pus pe lista de transferuri de către Arteta

Credit imagine: Getty Images

Un fotbalist cu un potenţial imens, Guendouzi părea să reprezinte viitorul lui Arsenal. Doar că, odată cu venirea lui Arteta, lucrurile s-au schimbat. Mijlocaşul francez l-a supărat rău pe tehnicianul iberic încă din mini-cantonamentul din iarnă şi a prins doar două din primele 10 partide sub comanda noului antrenor, deşi înainte îşi asigurase un loc de titular în primul "11" al "tunarilor".
Între timp, lucrurile păreau să fi reintrat pe făgaşul normal, doar că atitudinea lui Guendouzi din partida cu Brighton l-a înfuriat atât de tare pe fostul secund al lui Guardiola de la City încât l-a pus pe francez pe lista de transferuri.

Guendouzi, între Real Madrid şi Barcelona

Imediat, două dintre cele mai mari cluburi din Europa, Real Madrid şi Barcelona, s-au interesat de posibilitatea de a-l transfera, anunţă francezii de la Le 10 Sport. Zinedine Zidane e un mare fan al mijlocaşului, pe care îl admiră pentru determinarea de care dă dovadă în fiecare minut petrecut pe teren.
Real Madrid însă nu va fi dispusă să cheltuie o sumă foarte mare pentru acest transfer, în condiţiile în care Guendouzi ar fi o investiţie pe termen lung. În acest moment Casemiro este printre cei mai buni închizători din lume şi e greu ca cineva să îl înlocuiască. În plus, "galacticii" îl au şi pe Fede Valverde, jucător care evoluează ca inter, în 4-3-3, dar care la bază este tot închizător.
În schimb, Barcelona pare dispusă să facă un sacrificiu financiar mai mare, în condiţiile în care Busquets împlineşte luna viitoare 32 de ani, iar în ultimul sezon nu a mai avut evoluţiile bune care l-au consacrat.

Ce le-a spus Guendouzi jucătorilor lui Brighton

Furia lui Arteta îndreptată către Guendouzi are fără îndoială legătură şi cu incidentul din iarnă, în contextul în care ibericul nu tolerează actele de indisciplină.
Acum, se părea că tehnicianul iberic a fost extrem de supărat că francezul şi-a pierdut cumpătul, luându-l de gât pe Maupay, dar gestul acesta e doar o parte din ceea ce ar fi făcut mijlocaşul.
Conform Daily Mail, el le-ar fi vorbit extrem de urât adversarilor şi le-ar fi transmis că, dacă ar fi fost în vreun fel relevanţi pentru fotbal, ar fi câştigat cât el, la 21 de ani. Replici ce trădează imaturitate, iar Arteta nu vrea astfel de fotbalişti în echipa sa. Guendouzi câştigă în prezent la Arsenal 40.000 lire/săptămână.
Arsenal speră să facă uitate cele două înfrângeri cu City şi Brighton printr-o victorie în această seară, la Southampton. Partida va fi în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player, începând de la ora 20:00.

Programul transmisiunilor din Premier League pe Eurosport

Premier League programul transmisiunilor
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo