”Este foarte important să nu vedem acest lucru (destrămarea Super Ligii) ca fiind finalul procesului. Ceea ce demonstrează acest lucru, mai mult ca niciodată, este că avem mevoie să analizăm pe larg felul în care este condus fotbalul, din punct de vedere financiar dar și al experiențelor fanilor”, a declarat Dowden pentru Sky News.
Luni, Dowden a lansat o analiză guvernamentală a fotbalului care va fi condusă de fostul ministru al Sportului, Tracey Crouch. Printre problemele analizate se numără sustenabilitatea financiară, cum circulă banii în acest sport, dacă ar trebui implementat un organism independent care să monitorizeze fotbalului și cât de multă putere de decizie ar trebui să aibă fanii.
”M-am întâlnit cu președintele UEFA luni și voi discuta cu el din nou astăzi. Suntem foarte hotărâți să pierdem fotbalul pentru profit. Face parte din moștenirea noastră națională iar noi ca guvern vom face tot posibilul pentru a-l proteja. Am oferit putere fanilor pentriu a opri acest demers și vreau să le mulțumesc tuturor. Am văzut că ei nu vor accepta asta și mă bucur că cluburile i-au ascultat”, a adăugat Dowden.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

#ETalks Super Liga a fost destrămată. Ce urmează?

Cluburile din Anglia ar putea prelua modelul german

Dowden a informat că analiza guvernului va lua în considerare și posibilitatea ca fanii să aibă acțiuni majoritare la cluburi, așa cum se întâmplă acum în Germania.
”Cluburile germane nu au participat la această Super Ligă. Ceea ce mi-au spus fanii atunci când m-am întâlnit cu ei a fost că acest lucru s-a datorat acelor acțiuni deținute de fani în Germania. Cred că trebuie să analizăm această variantă. Investițiile oamenilor de afaceri au fost bune, au crescut calitatea jocului, dar cred că trebuie să vedem cum ar putea fanii să aibă mai multă putere”, a afirmat el.
Super Liga Europeană a fost suspendată, după ce o întreagă lume a făcut front comun împotriva ei. Fanii de pe "Bătrânul Continent", precum și multe personalitățil dim lumea fotbalului și-au exprimat nemulțumirea față de noua competiție, care ar urma să adâncească ireparabil "prăpastia" dintre echipele bogate și celelalte din Europa.
Aseară, mai multe cluburi implicate în proiect au făcut un pas înapoi, iar presiunea de pe umerii board-ului din Super Ligă a devenit insuportabilă. Toate cele 6 echipe din Premier League - Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham - s-au retras din proiect aseară, iar astăzi le-au urmat exemplul Inter și Atletico Madrid.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24