Norwich, Aston Villa și Bournemouth sunt în pericol, cluburile care doresc reluarea sezonului urmând să ceară un vot pentru a rezolva problema retrogradării dacă nu există o susținere unanimă pentru Project Restart la întâlnirea de luni. Astfel, amenințarea este că majoritatea cluburilor vor vota pentru a le retrograda direct pe cele trei, conform Daily Mail.
Cele trei cluburi au fost avertizate că cele mai mari șanse pentru a rămâne în Premier League le vor avea dacă vor vota pentru reluarea sezonului și își vor câștiga dreptul pe teren.
Nu există momenta planuri pentru un vot la întâlnirea de luni, dar cluburile vor aproba anumite părți din Project Restart. Dacă nu vor ajunge la un acord, atunci un vot va fi programat pentru o dată ulterioară.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Nu doar ultimele trei cluburi au criticat ideea stadioanelor neutre. Brighton, West Ham și Watford sunt și ele împotriva disputării partidelor pe stadioane neutre pentru că ar compromite integritatea sportului. Ele susțin că nu ar avea aceleași șanse să se salveze de la retrogradare și că regulile nu pot fi schimbate în timpul sezonului.
Directorul executiv de la Aston Villa, Christian Purslow, a declarat miercuri pentru talkSPORT: ”Eu sunt împotriva acestei idei. Suntem un club cu o formă excelentă acasă. Două treimi din victoriile din acest sezon au avut loc acasă. Mai avem șase meciuri de jucat. Să renunțăm la acest avantaj este o decizie uriașă și cu siguranță nu aș fi de acord. Datoria mea este față de clubul meu”.
”Situația financiară de la subsolul clasamentului este foarte diferită de cea de la vârf. Pierderile suferite de marile cluburi sunt de ordinul a zeci de milioane. Dar situația este diferită la noi. Noi nu jucăm în Europa. Nu generăm milioane în zilele de meci. Sunt venituri mult mai mici iar riscul retrogradării ar putea aduce pierderi de peste 200 de milioane de euro, ar fi o catastrofă pentru orice club care retrogradează”, a afirmat el.
”Așa că atunci când ne cer să fim de acord cu niște schimbări de reguli care ar crește posibilitatea să retrogradăm, practic ne cer să fim de acord să ne asumăm că am putea pierde 200 de milioane de euro”, a adăugat Purslow.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52