Articol scris de Romeo Ene
Harry Kane a dezvăluit că ar fi un "eşec" dacă ar ajunge la sfârşitul carierei sale de jucător fără a câştiga un trofeu major cu Anglia.
Atacantul de 27 de ani face parte dintr-o echipă a Angliei cu nume foarte interesante la acest Campionat European, iar selecţionerul Gareth Southgate a trebuit să ia unele decizii grele în alegerea lotului pentru acest turneu final. Anglia a terminat pe 4 la ultima Cupă Mondială şi pe locul 3 în Liga Naţiunilor, în sezonul 2018-2019. Totuşi, Kane vrea să schimbe acest lucru.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
IERI LA 06:08

Harry Kane, motivat înainte de Euro

Campionatul European va debuta în câteva zile, după ce a fost amânat un an din cauza pandemiei, iar Anglia este una dintre naţionalele care este considerată favorită la câştigarea trofeului, având jucători impresionanţi în lot.
Kane îşi doreşte cu ardoare un trofeu internaţional, iar acest turneu final poate reprezenta oportunitatea ideală pentru el: "Sper că nu o deranjează pe mama mea faptul că-I dezvălui vârsta, dar ea s-a născut în 1966. Tatăl meu s-a născut în 1964, aşadar avea doi ani când Anglia a câştigat Cupa Mondială.", a declarat Kane pentru Evening Standard.
"Vorbim despre acest eveniment ca unul care a avut loc acum mult timp şi depinde de noi să corectăm asta. Cred că dacă mi-aş încheia cariera de jucător fără a câştiga vreun trofeu major pentru Anglia, aş vedea asta ca pe un eşec. Ştiu că încă progresăm, încă mai avem lucruri de îmbunătăţit, dar acesta este obiectivul şi cred că putem face asta.
Există multe aşteptări, avem încredere în noi. Îi cunosc pe aceşti jucători şi simt că suntem pregătiţi pentru orice. Există câteva echipe fabuloase – Franţa, Belgia, Germania, Spania, Italia, Portugalia, iar pentru a câştiga turneul ştim că trebuie să învingem unele dintre ele, aceasta este provocarea cea mai mare.
Dar ce ştiu sigur e că niciuna dintre aceste naţionale nu va dori să ne înfrunte. Mulţi dintre cei mai buni jucători ai lor joacă alături de noi sau împotriva noastră săptămână de săptămână, ele ştiu că suntem un adversar dificil pentru oricare dintre ele.", a dăugat atacantul englez.
Kane, dedicat fotbalului
Kane a declarat la finalul acestui sezon că şi-ar dori să o părăsească pe Tottenham în această vară, dorind să ajungă la o echipă cu şanse mult mai mari la câştigarea unor trofee. Astfel, viitorul său este unul dintre cele mai discutate subiecte în aceste zile şi s-a vehiculat chiar că atacantul şi-ar fi pierdut concentrarea în ultimele meciuri la Spurs.
Cu toate acestea, jucătorul de 27 de ani se concentrează doar pe fotbal, întrucât citeşte rareori presa online şi preferă să petreacă timp alături de familia sa, mai degrabă decât să piardă nopţile la petreceri, aşa cum fac mulţi dintre colegii săi: "Faima mi-a schimbat viaţa. Dar nu m-a schimbat ca persoană. Aş spune acelaşi lucru despre bani, înseamnă că pot să-mi întreţin soţia, familia. Vă pot spune clar că dacă fotbalul ar fi fost un sport amator şi nu aş fi fost plătit, aş fi fost în continuare fotbalist.", a mărturisit Kane pentru aceeaşi sursă.
"Nu există nicio altă activitate care să-mi poată oferi satisfacţia pe care acest sport o oferă. Se întâmplă să evoluez într-o perioadă în care jucătorii de top câştigă mult. Vreau doar să fiu alături de soţie şi familie. Nu-mi place băutura, nu sunt un om care să-şi dorească să iasă în evidenţă prea mult. Vreau să fiu un fotbalist de top, iar asta înseamnă concentrare, trebuie să munceşti din greu pentru a fi din ce în ce mai bine".
Harry Kane a fost golgheterul Premier League din sezonul recent încheiat, cu 23 de goluri.
7 este locul pe care a terminat echipa lui Kane, Tottenham.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Premier League
Topul celor mai prolifici jucători din Premier League în 2022! Tottenham dă 3 din primii 4 clasați
10/05/2022 LA 10:12