Sheffield United părea să fi deschis scorul chiar înainte de pauză în primul meci de la revenirea Premier League după o absență de trei luni, după ce portarul lui Aston Villa, Orjan Nyland, a ajuns cu mingea în brațe după linia propriei porți în încercarea de a opri o lovitură liberă a lui Ollie Norwood.
Însă spre uimirea tuturor arbitrul Michael Oliver a făcut semn ca jocul să continue pentru că nu a primit nicio alertă nici de la ceas și nici în cască, dispozitive care ar trebui să-l anunțe când mingea a trecut de linia porții.
Hawk-Eye a informat ulterior că din cauza prezenței multor jucători pe linia porții camerele nu au avut parte de un unghi bun. Iată ce spune comunicatul companiei pe Twitter: ”Cele șapte camere poziționate în jurul porții au avut parte de un unghi mort din cauza portarului, fundașului și barei. Acest nivel de acoperire nu s-a mai văzut niciodată în cele peste 9.000 de meciuri de când sistemul Hawk-Eye Goal Line Technology a fost pus în operare”.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
”Sistemul a fost testat și s-a dovedit a fi funcțional la începutul meciului și în conformitate cu toate standardele. Arbitrii au confirmat că merge. Sistemul a rămas funcțional pe toată durata partidei. Hawk-Eye le cere scuze cluburilor din Premier League, în special celor de la Sheffield United”, este precizat în comunicat.

Sheffield United putea să urce pe locul cinci

Dacă Sheffield United ar fi câștigat partida, echipa lui Chris Wilder ar fi urcat pe locul cinci în clasament, poziție care duce în acest moment în UEFA Champions League din cauza suspendării celor de la Manchester City. Cu acest egal însă, Sheffield nu a profitat de faptul că aveau un meci în minus și a rămas sub Manchester United în clasament.
”Nu știu dacă să râd sau să plâng. Toată lumea, ambele echipe, a crezut atunci că mingea a trecut linia. Și când am vorbit cu arbitrul mi-a spus că el simte că a fost gol valabil. Dar bineînțeles trebuie să se bazeze pe Hawk-Eye pentru a lua decizia”, a declarat Wilder după meci.
”Să-mi spună cineva că, având șapte camere, este prima oară când s-a întâmplat în 9000 de meciuri este greu de acceptat. Mă aștept ca o astfel de decizie să se ia în parc, într-o seară cu ceață. Aici portarul mai avea puțin și ajungea în peluză cu mingea”, a continuat el.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2834889.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53