Hector Bellerin este un personaj foarte implicat în protecția mediului înconjurător, lucru pe care l-a demonstrat de foarte multe ori în trecut. Recent, fundașul de 25 de ani s-a implicat într-o campanie de plantat copaci, lansată de fundația "One Tree Planted".
Mai precis, Bellerin a promis că va planta 3000 de copaci pentru fiecare victorie a lui Arsenal din finalul sezonului 2019/2020 și s-a ținut de cuvânt.
Ibericul a vorbit de multe ori în trecut despre problemele de mediu și impactul pe care îl au schimbările climatice asupra societății. Jucătorul "tunarilor" este atât de dedicat ideii de sustenabilitate și de protejare a mediului înconjurător încât a devenit vegan și își cumpără haine doar de la magazinele second-hand.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Bellerin, fundașul lui Arsenal, a devenit acționar la Forest Green Rovers

Astăzi, într-un interviu oferit pentru The Athletic, Hector Bellerin a anunțat că a cumpărat acțiuni la Forest Green Rovers, clubul care evoluează în eșalonul al 4-lea din Anglia.
Forest Green Rovers are o poveste inedită în fotbalul mondial, devenind în 2015 primul club vegan care servește mâncare pe bază de plante atât jucătorilor, cât și suporterilor, sub comanda patronului Dale Vince. Ca urmare a campaniei respective, Forest Green a fost numit de FIFA "cel mai 'verde' club din lume".
Bellerin consideră că Forest Green reprezintă un exemplu excelent din perspectiva conducerii unui club de fotbal:
"Vă anunț că am devenit acționar la Forest Green Rovers. Este un proiect aflat în desfășurare de multă vreme. Așa cum mulți dintre voi știți, Forest Green Rovers este o echipă recunoscută pentru procedurile și principiile 'eco' pe care Dale Vince le-a implementat în momentul sosirii la conducere.
El a revoluționat clubul, iar acum jucătorii sunt vegani și prieteni cu mediul. Reprezintă un exemplu excelent pentru cum ar trebui să fie condus un club de fotbal în ziua de astăzi. Așa că am vrut să fac parte din proiect. Vreau să ajut în orice fel va fi nevoie. Mă bucur să vă dau vestea!", a spus Hector Bellerin, pentru The Athletic.
Forest Green este un club înființat în 1889, care și-a petrecut întreaga existență în ligile inferioare din Anglia. În sezonul precedent, echipa a încheiat pe locul 10 în League Two.
Bellerin a fost crescut la academia Barcelonei, apoi a intrat în vizorul celor de la Arsenal. Spaniolul a ajuns la formația londoneză în 2011, urmând să fie promovat la prima echipă peste 3 ani. De-a lungul timpului, Bellerin a bifat 205 apariții pentru "tunari", reușind să înscrie 8 goluri, să ofere 25 de pase decisive și să cucerească 6 trofee.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52