Mohamed Salah a ajuns în 2017 la Liverpool, "cormoranii" plătind Romei 42 de milioane de € în schimbul său. Suma s-a dovedit a fi una foarte mică în comparație cu ce a oferit egipteanul până acum. În primul său sezon pe Anfield, Salah a marcat 44 de goluri în 52 de apariții în toate competițiile. Ulterior, numărul de goluri a scăzut de la an la an, dar asta nu înseamnă că Salah a fost mai puțin util în echipa lui Klopp.
În meciul cu Everton, egipteanul a atins borna celor 100 de goluri pentru Liverpool, iar performanța este cu atât mai mare cu cât a fost obținută în numai 159 de apariții.
Respectul de care se bucură Salah în sânul echipei este dovedit de afirmațiile căpitanului Jordan Henderson: "Cifrele lui Mo vorbesc de la sine. A înscris 100 de goluri în numai 159 de meciuri. Aceste statistici par dintr-un joc pe calculator. Am citit că doar 2 jucători din istoria lui Liverpool au înscris 100 de goluri într-un timp mai scurt: Roger Hunt și Jack Parkinson, cu mult timp în urmă. Aceste statistici arată cât de mult a contribuit Salah la performanțele noastre."
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Câștigă campioana Mondială grupa D? Franța, misiune teoretic ușoară
18/11/2022 LA 11:04

Robertson despre Salah: "Suntem binecuvântați să jucăm alături de el"

Robertson a mers mai departe și a declarat că Salah este chiar mai bun în acest moment decât era în primul său an la Liverpool, chiar dacă nu mai înscrie atât de multe goluri: "Suntem cu toții binecuvântați să jucăm alături de el pentru Liverpool. Nu cred că nivelul său trebuie măsurat după numărul de goluri pe care le-a marcat în primul său sezon. Ca cineva care a avut privilegiul să joace cu el, vă pot spune că Salah este mult mai bun acum decât în primul său sezon. Contribuția sa la echipă e mult mai mare. A fost uimitor atunci, dar a devenit din ce în ce mai bun."
De asemenea, Robertson crede că cei care îl judecă pe Salah doar după numărul de goluri marcate greșesc foarte mult, el fiind oarecum subapreciat în aceste condiții: "Mo este lăudat doar atunci când marchează, iar asta îi ia foarte mult din merite. El face foarte multe sacrificii pentru echipă, lucruri de care beneficiază toți ceilalți jucători. Pentru a juca în linia noastră de atac trebuie să oferi mai mult decât goluri și assist-uri. Salah muncește mult pentru echipă și totuși are cifrele pe care le are."
Liverpool a trecut cu bine peste perioada critică de după accidentarea lui Virgil Van Dijk, iar victoria cu Ajax în Champions League și cea cu Sheffield în campionat au dovedit acest lucru. În această seară, echipa lui Klopp poate bifa cea de-a 3-a victorie consecutivă, fiind mare favorită în duelul cu Midtjylland din etapa a 2-a a fazei grupelor din Champions League.
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Cupa Mondială FIFA
Deschamps, luat la rost pentru selecția din naționala Franței! "Cel mai slab mijloc din istorie"
10/11/2022 LA 12:47