Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Henderson, marele favorit să fie numit jucătorul sezonului în Anglia. Specialiștii explică de ce

Cristian Mihală

Actualizat 13/02/2020 la 22:53 GMT+2

Jordan Henderson e marele favorit pentru a fi numit jucătorul sezonului în Premier League. Căpitanul lui Liverpool este încă pentru unii o prezență de conjunctură într-o companie atât de selectă, având în vedere că vorbim de cel mai puternic campionat din lume. Totuși, mulți specialiști dau asigurări că Hendo e un jucător total, care merită pe deplin să fie desemnat cel mai bun din Premier League.

Liverpool’s Jordan Henderson lifted the Champions League trophy on Saturday

Credit imagine: PA Sport

În urmă cu o lună, mijlocașul lui Klopp a fost desemnat cel mai bun jucător englez al anului 2019 de către Federația Engleză de Fotbal. În cursa pentru această distincție, Henderson i-a învins pe Raheem Sterling (Manchester City) și Harry Kane (Tottenham), care au încheiat pe locurile doi, respectiv trei.
Acum, Hendo este marele favorit pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului, în Premier League. Mijlocașul de 29 de ani vine după un an fantastic, în care a câștigat trei trofee alături de Liverpool: Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor. El a depășit și borna de 50 de meciuri la echipa națională a Angliei, fiind un jucător de bază în echipa lui Gareth Southgate care s-a calificat la EURO 2020.
Jurgen Klopp e convins că fotbalistul său merită toate distincțiile, chiar dacă în lupta pentru titlul de "fotbalistul sezonului" există un singur "intrus" printre favoriți: jucătorul lui City, De Bruyne, e singurul fotbalist care nu provine de la Liverpool și care luptă pentru trofeu.
Dacă cineva care ne urmărește constant încă nu vede ce calitate are Jordan Henderson, îmi pare rău pentru acel cineva, nu am cum să îl ajut. Este Hendo jucătorul perfect? Nu. Știți vreun jucător perfect? Nu. Este Hendo un fotbalist incredibil de important pentru noi? Cu siguranță, da! | Jurgen Klopp
Cotele pentru jucătorul sezonului în Premier League
  • Jordan Henderson - 2,5
  • Sadio Mane - 4,5
  • Kevin De Bruyne - 6
  • Virgil Van Dijk - 11
  • Mohamed Salah - 14

Sir Alex Ferguson nu a crezut în Henderson, Gerrard îl vede un idol pentru toți

Puțini știu că în 2011, înainte ca Liverpool să plătească 20 de milioane de lire pentru a-l transfera de la Sunderland, Manchester United a fost la un pas să îl transfere.
Scouterii formației de pe Old Trafford l-au țintit și i l-au prezentat lui Ferguson. Deși a observat că mijlocașul are ceva calități, legendarul tehnician al lui United a decis că nu are sens să îl transfere. După cum singur a recunoscut peste ani, lui "Sir" Alex nu i-a plăcut modul în care Hendo alerga, fiind extrem de dezordonat în mișcări. Scoțianul chiar a dezvăluit ulterior că s-a temut că modul în care aleargă mijlocașul poate fi o sursă permanentă de accidentări.
Între timp, Ferguson a admis că nu a fost foarte inspirat acum aproape un deceniu, recunoscându-i meritele lui Henderson.
SG
Dar cele mai multe laude pentru căpitanul lui Liverpool au venit de la Gerrard, jucător de la care a moștenit banderola de căpitan și pe care a trebuit să îl facă uitat în primul "11" al "cormoranilor". "Primul lucru pe care l-am simțit în momentul în care Liverpool a cucerit Champions League a fost un sentiment de mândrie pentru Jordan, pentru că nimeni nu merita mai mult decât el acest trofeu. Știu cât de mult muncește și știu ce sacrificii a făcut să ajungă aici. Și mai știu la ce presiune a fost supus. Dacă ar fi să pun pe cineva în vârful unei liste de profesionalism în fotbal, pe el l-aș pune. E imaculat, atât în modul în care se pregătește, cât și în privința vieții private. E un model pentru toți, se pune pe el ultimul întotdeauna pentru binele echipei. Dar asta nu înseamnă că nu e un fotbalist fantastic, a evoluat enorm și acum e un jucător world class. Nici nu ar fi avut cum să reziste atât la un club precum Liverpool dacă nu era un fotbalist fantastic", a dezvăluit de curând Stevie G în The Times.

McManaman îl compară pe Henderson cu De Bruyne

Steve McManaman, unul dintre cei mai iubiți jucători ai lui Liverpool în anii '90, a vorbit la superlativ despre Jordan Henderson. Deși mijlocașul lui Klopp nu iese foarte des în față prin prestațiile sale, dacă ne raportăm strict la cifrele ofensive, ceea ce face pe teren e impresionant și asigură siguranță și liniște echipei.
Fără îndoială unul dintre cei mai underrated jucători din lume în ultimii ani, Henderson a fost văzut de multe ori drept veriga slabă într-un mecanism aproape perfect. Doar că modul în care a reușit să crească englezul de 29 de ani sub comanda lui Klopp a impresionat o serie de specialiști.
Un mijlocaș care inițial a stat în umbra lui Gerrard, Henderson a primit banderola de căpitan odată ce Stevie G a decis să se retragă. Închizător la bază, mijlocașul și-a îmbunătățit enorm fiecare aspect al jocului odată cu venirea lui Klopp, astfel că în acest moment e unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Liverpool.
Venirea lui Fabinho i-a schimbat rolul în echipă, iar în acest moment Jordan poate interpreta aproape perfect ceea ce stafful tehnic își dorește. Poate fi un mijlocaș box to box, dar poate să evolueze și ca inter, fiind extrem de versatil. Nu doar că e liderul din teren, dar filtrează și gândește multe dintre acțiunile de atac ale celei mai bune echipe din lume. Din acest punct de vedere, Steve McMannaman l-a comparat cu De Bruyne, poate cel mai bun jucător din Premier League în acest moment. Deși analogia poate părea puțin forțată, fără îndoială că Henderson este esențial pentru succesul lui Liverpool.
"Ca un fost fotbalist și ca cineva care vede cele mai multe meciuri ale lui Liverpool din tribună, unde ai o imagine completă a ceea ce se întâmplă pe teren, pot să vă spun că apreciez enorm ceea ce face Henderson. Este un jucător incredibil. A atins un cu totul alt nivel după ce Jurgen a venit la noi. Chiar dacă a jucat în poziții diferite în 4-3-3, așa cum s-a întâmplat cu Chelsea sau Tottenham, s-a achitat impresionant de sarcini. Când l-am văzut jucând ca inter dreapta, am avut senzația că îl privesc jucând pe De Bruyne. Nu spun că e la fel precum Kevin, dar modul în care a venit cu centrări și ușurința prin care în fiecare meci adaugă ceva la jocul său vorbesc de la sine. E un fotbalist uriaș", a spus fostul mijlocaș ofensiv pentru The Mirror.
Declarația lui McMannaman vine la scurt timp după ce Jorge Jesus, antrenorul lui Flamengo, echipă care a fost învinsă de Liverpool în finala Mondialului cluburilor, a vorbit la superlativ de căpitanul "Reginei Europei".
Sunt cât se poate de serios când vă spun că, în acest moment, Jordan Henderson este cel mai bun mijlocaș din lume | Jorge Jesus
Următorul meci în care Henderson are ocazia să strălucească e în acest weekend, în confruntarea cu Norwich. Partida va fi în direct pe Eurosport 1, sâmbătă, de la 19:30. Confruntarea va putea fi urmărită, ca toate partidele din Premier League televizate, și pe Eurosport Player.
Premier League
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo