Când arbitrul a fluierat încheierea primei reprize a duelului de la Londra, Hugo Lloris, goalkeeper-ul lui Spurs, a făcut o cursă de 40 de metri de la poartă până la centrul terenului și s-a năpustit asupra colegului său, Heung-Min Son.
Cei doi nu au mai așteptat să ajungă la vestiare, iar portarul francez a încercat să-și regleze conturile cu Son chiar pe teren, dar au fost despărțiți de coechipieri.
La finalul meciului cu Everton, Harry Winks a mărturisit că incidentul dintre Lloris și Son nu a fost primul din vestiarul lui Tottenham. Potrivit mijlocașului, spiritele s-au încins foarte tare și la finalul partidei pierdute de Spurs împotriva lui Sheffield United, scor 1-3, în etapa precedentă:
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
"N-aș spune că suntem prea drăguți. Am fost criticați din toate părțile în ultima vreme, în urma meciurilor în care am pierdut sau n-am jucat bine. Și după meciul cu Sheffield, care n-a fost deloc strălucit, au fost aruncate mai multe vorbe dure. Totuși, cel mai important lucru rămâne să demonstrăm ce putem pe teren. Putem spune diferite lucruri în vestiar, dar apoi trebuie să demonstrăm și în timpul meciurilor. Iar partida cu Everton cred că a fost un pas în direcția potrivită. Consider că avem o mentalitate puternică, iar când suntem susținuți de manager avem evoluții și rezultate pozitive. Problema noastră din acest sezon a fost constanța din joc. Trebuie să lucrăm la acest capitol în continuare.", a spus Harry Winks.

Lloris a explicat cum a izbucnit incidentul cu Son

Întrebat ce a dus la acea descărcare nervoasă, Lloris a lăsat de înțeles că Son nu s-a retras la una din ultimele faze din prima repriză. Richarlison a fost la un pas să egaleze, iar acest lucru s-ar fi întâmplat pentru că sud-coreeanul nu a respectat sarcinile tactice stabilite de stafful tehnic înainte de meci.
"A fost o fază care m-a deranjat chiar înainte de pauză, dar nu începeți să vorbiți prea mult pe această temă, pentru că nu e cazul. A fost un incident, dar există enorm de mult respect între noi doi.", a mai spus portarul din Hexagon.
După pauza de vestiar, cei doi au apărut îmbrățișându-se, semn că disputa a luat sfârșit, iar neînțelegerea dintre cei doi s-a încheiat. Faza a devenit imediat virală, la fel ca răbufnirea lui Lloris din finalul primei reprize, o primă parte în care băieții lui Mourinho nu au strălucit, singurul gol al meciului venind după un autogol al lui Michael Keane.

Mourinho, încântat că Lloris a luat atitudine în fața lui Son

Jose Mourinho s-a declarat încântat de atitudinea lui Lloris de la finalul primei reprize și și-a argumentat punctul de vedere.
"E minunat ce s-a întâmplat. Cearta a fost probabil o consecință a întâlnirilor noastre, așa că dacă vreți să dați vina pe cineva, eu sunt responsabil. Am fost critic cu băieții mei, le-am spus că nu se ceartă suficient pentru ceea ce fac greșit în timpul meciurilor. Le-am zis să ceară mai mult unul de la altul. Le-am spus să pună presiune unul pe altul, e nevoie de acest spirit, să știi că celălalt dă totul pentru tine, pentru echipă. Son este un copil fantastic. Toată lumea îl place, e un fotbalist de echipă, dar în această situație căpitanul a luat atitudine și i-a spus că trebuie să dea mai mult pentru echipă. Au fost câteva cuvinte urâte, nu știu dacă s-au și împins, dar e ceva de care aveam nevoie pentru a crește. Pentru a te dezvolta, ai nevoie să ceri mai mult de la celălalt, e nevoie de personalități puternice. Am fost cu adevărat mulțumit. La pauză le-am și spus: când ai o astfel de reacție, nu am niciu dubiu că veți lupta unul pentru altul până la final.", a spus Mourinho, la microfonul Sky Sports.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53