A trecut mai bine de un an și jumătate de când Arteta a preluat-o pe Arsenal, însă lucrurile arată din ce în ce mai rău pentru formația londoneză. Stagiunea trecută, "tunarii" au ratat Europa, iar în sezonul actual startul e unul deplorabil: 2 meciuri - 2 înfrângeri și 0 goluri marcate. Asta în ciuda faptului că s-au cheltuit nu mai puțin de 147 de milioane de euro pe transferuri, o sumă impresionantă pentru o formație care nu evoluează în cupele europene.
Arteta s-a ascuns după înfrângerea de aseară, cu Chelsea, în spatele celor 9 jucători indisponibili, dar conducerea are tot mai puțină încredere în tânărul tehnician iberic. El a câștigat doar jumătate din partidele în care a fost pe banca londonezilor (45 de succese în cele 88 de partide jucate) și, deși se vorbește de reconstrucție, un club precum Arsenal nu poate aștepta prea mult să revină în elita fotbalului englez.

Îl demite Guardiola pe Arteta?

Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
IERI LA 15:18
În următoarea partidă, Arteta va fi față în față cu mentorul său, Pep Guardiola, chiar pe Etihad, astfel că sunt șanse mari ca Arsenal să înregistreze un nou eșec.
Mirror susține că oficialii "tunarilor" sunt deja în discuții cu Antonio Conte pentru preluarea echipei, însă e greu de crezut că un tehnician cu asemenea pedigree ar accepta să vină la o grupare debusolată, care nu oferă vreo garanție. Tehnicianul italian care a făcut din Inter campioana din Serie A, oprind supremația lui Juve, a fost în discuții și cu Spurs în vara asta, dar a refuzat în cele din urmă oferta.
Tuttosport scrie de asemenea despre interesul lui Arsenal pentru antrenor și punctează că acesta ar putea veni împreună cu Lautaro Martinez, fostul său elev de pe Giuseppe Meazza.
Totuși, o variantă mai realistă a fost lansată de englezi, care au dezvăluit că oficialii lui Arsenal fac un marcaj tot mai strâns la Arsene Wenger pentru o revenire, până în vară, la cârma echipei unde a scris istorie. Fără angajament din 2018, de când a plecat de pe Emirates, francezul le-ar permite celor din conducere să își facă un plan pe termen lung pentru la vară, când se va încerca aducerea unui antrenor cu nume, care într-adevăr să reconstruiască echipa.
Manchester City - Arsenal se joacă sâmbătă, de la ora 14:30, în direct pe Eurosport 1.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
IERI LA 11:14
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
22/01/2022 LA 09:49