Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe legendarul Billy Sharp

Cristian Mihală

Publicat 18/05/2022 la 08:26 GMT+3

Nottingham Forest a trecut de Sheffield United în semifinala barajului de promovare în Premier League și va lupta pentru un loc pe prima scenă a fotbalului britanic împotriva lui Huddersfield. Un fan al "pădurarilor" l-a făcut K.O. pe Billy Sharp, de la Sheffield, la final.

Billy Sharp

Credit imagine: Eurosport

Meci de un dramatism extrem pe City Ground, din Nottingham, acolo unde gazdele au întors rezultatul din tur (1-2), împingând meciul în prelungiri. S-a ajuns la penaltyuri, unde erou a fost goalkeeperul Samba, care a parat 3 lovituri de la punctul cu var, inclusiv cea decisivă, a lui Gibbs-White.
La final, a fost o sărbătoare în toată regula pe stadion, mulți dintre cei 30.000 de fani prezenți la meci pătrunzând pe teren pentru a-și felicita eroii. A existat însă și un suporter cu un coeficient de inteligență mult sub medie, care, în loc să se bucure de succesul favoriților a mers "glonț" la Billy Sharp, atacantul oaspeților, și l-a lovit. Accidentat înainte de meci, veteranul de 36 de ani al lui Sheffield nu a făcut parte din lot, dar a ținut să fie pe banca de rezerve, pentru a-și sprijini moral colegii.

Antrenorul lui Nottingham Forest: "Atac mișelesc"

Lovitura primită de vârf a fost atât de puternică, încât acesta a avut nevoie de câteva copci. "Billy își vedea de treaba lui, dar a fost asaltat mișelește de un suporter. Nici măcar nu a avut curajul să îi iasă în față, l-a lovit din alergare, fără ca Billy să înțeleagă ceva", a spus managerul lui United, Paul Heckingbottom. "Mereu vorbim despre siguranța jucătorilor, dar niciodată nu facem nimic pentru a le-o oferi. Billy a rămas plin de sânge după acel atac, cine răspunde pentru asta?", a mai spus tehnicianul.
Acum, poliția studiază atent imaginile pentru a-l identifica pe fanul inconștient, care riscă, pe lângă interdicția de a mai intra pe stadioane, și dosar penal.
Billy Sharp este o legendă pentru Sheffield United, el începându-și aici cariera, în 2004. A mai evoluat pentru "săbii" între 2007 și 2010, pentru ca în 2015 să se întoarcă definitiv pe Bramall Lane. De când a fost recuperat de la Leeds, acum 7 ani, atacantul a jucat în 244 de meciuri pentru United, marcând 107 goluri.
Trebuie spus că la o invadare similară a terenului am asistat și luni seară în prima semifinală de baraj, dintre Huddersfield și Lutton, tehnicianul acestora din urmă plângându-se în legătură cu haosul creat. Din fericire, în prima partidă nu am avut de-a face cu vreo agresiune.
În finala barajului de promovare în cel mai puternic campionat din lume, Nottingham Forest va da piept, așadar, cu Huddersfield, care a trecut cu scorul general de 2-1 de Lutton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo