Odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, echipele din Premier League vor întâmpina dificultăți serioase în a transfera jucători extra-britanici. În plus, în ultima vreme s-a vorbit despre impunerea unui plafon salarial pentru echipele din Championship.
Jonathan Barnett, impresarul lui Gareth Bale și al lui Jack Grealish, consideră că aceste lucruri vor afecta grav fotbalul din Albion și avertizează că ar fi un adevărat dezastru dacă s-ar impune plafoane salariale:
"Limita salarială în Championship ar fi un dezastru absolut. Niciun tânăr jucător bun nu va dori să meargă în acele cluburi. Standardul va scădea dramatic și vă garantez că, dacă nu am avea aceste reguli privind cheltuielile, investitorii se vor bate să cumpere aceste echipe.", a declarat Barnett, citat de mirror.com.
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid, în drumul spre al 15-lea trofeu în Champions League! Record uluitor al galacticilor
03/10/2022 LA 11:32
Barnett se teme, de asemenea, de efectele Brexit-ului și spune că impactul asupra fotbalului a fost deja resimțit în ianuarie, când s-a înregistrat un nivel minim cheltuit pentru transferuri: "Brexit-ul este cea mai mare amenințare pentru fotbalul englez. De exemplu, uitați-vă la West Brom... există jucători care ar putea să-i salveze, dar nu pot obține permisele de muncă. Cred cu adevărat că jucătorii europeni îi ajută enorm pe cei britanici. Vă spun sincer, generația tânără de jucători britanici este cea mai bună pe care am văzut-o în viața mea și asta pentru că au fost crescuți și au învățat de la cei mai buni. Dacă standardul va scădea, tinerii vor fi afectați."
https://i.eurosport.com/2017/01/02/1995518.jpg

Jonathan Barnett: "Roman Abramovich a fost cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată în Premier League"

Barnett crede că toate aceste efecte vor îndepărta investitorii de talia lui Roman Abramovich, care a contribuit enorm la dezvoltarea Premier League, prin banii pompați la Chelsea în ultimii 15 ani: "Abramovici a făcut o treabă grozavă. Când a venit la Chelsea, echipa era în derivă, iar Premier League se se zbătea să fie printre cele mai bune campionate. El a băgat bani în Chelsea, a dat bani și altor cluburi și a transformat totul. Am putea avea parte de același lucru și în Championship, dar nu se poate din cauza acestor reguli.
Abramovich a fost cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată în Premier League, care acum este cea mai bună ligă din lume. Dar este o trăsătură teribilă în Anglia să construim lucrurile pentru ca apoi să le dărâmăm repede."
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2985272.jpg
MLS
Luis Suarez, coechipier cu cel mai mare "dușman"? Oferta de ultimă oră primită de uruguayan
26/07/2022 LA 15:41
MLS
Gareth Bale nu se retrage după Cupa Mondială din 2022! Ce planuri are starul galez
12/07/2022 LA 14:22