Scopul jocului este simplu: ai un buget inițial de 100 de milioane, cu ajutorul căruia trebuie să îți creezi o echipă (11 titulari și 4 rezerve). În funcție de evoluțiile fotbaliștilor din Premier League, aceștia vor aduna puncte; sistemul de notare și regulile de bază le puteți găsi aici.

În ce sistem jucăm Fantasy Premier League

Trebuie spus că 3-4-3 este cea mai populară formulă din joc, în anii precedenți aceasta dovedindu-se cea mai utilă din punct de vedere al obținerii unui punctaj cât mai bun.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Lucrurile s-au schimbat începând cu sezonul trecut, iar în acest moment sfatul nostru este să optați pentru 3-5-2 sau 4-4-2. Asta pentru că fundașii și mijlocașii au un potențial mai mare de a obține puncte prin comparație cu un atacant slab cotat. Într-un modul 3-4-3 nu poți avea trei atacanți valoroși fără a-ți dezechilibra echipa pe celelalte posturi, astfel că întotdeauna vei miza pe un vârf sub 7 milioane.
Fundașii au marele avantaj că sunt cotați extrem de ieftin: cel mai scump dintre ei, la începutul sezonului, a fost Trent Alexander Arnold. În privința mijlocașilor ieftini, Mount, Tielemans, Grealish, Cantwell sau Ward-Prowse au obținut foarte multe puncte în acest sezon, astfel că par mult mai utili decât un atacant de la o echipă din a doua parte a clasamentului
Renunțarea la un atacant îți va oferi mult mai mult echilibru și îți va permite să aduci în linia de mijloc fotbaliști mai puternici, aceștia punctând cel mai bine în joc.
https://i.eurosport.com/2019/12/06/2731299.png
Cu excepția lui Pukki (6,6 milioane) și a lui Ings (6,2 milioane), niciun atacant sub prețul de 7 milioane nu a trecut de granița celor 60 de puncte, în acest sezon.

Doi fundași de la Liverpool, cheia succesului?

Liverpool este de departe echipa momentului în Anglia, depășind, odată cu victoria contra lui Everton, recordul clubului de meciuri la rând fără înfrângere ("cormoranii" au ajuns la al 32-lea meci la rând fără a cunoaște gustul amar al eșecului).
În ciuda faptului că în actualul sezon trupa lui Klopp nu a mai fost la fel de sigură în apărare, primind des gol, Alexander Arnold, Robertson și Van Dijk au un potențial ofesniv deosebit. Mai ales primii doi, care vin cu centrări utile în permanență.
Astfel, deși prețul lor e mare pentru fundași, cu greu veți găsi la finalul sezonului, în mai, fotbaliști la acest preț, la mijloc sau în atac, care să fi adunat atât de multe puncte.
Aportul ofensiv al celor trei fundași "cheie" de la Liverpool
  • Alexander Arnold - 1 gol și 7 assisturi (1 gol și 13 assisturi sezonul trecut)
  • Robertson - 1 gol și 5 assisturi (12 assisturi stagiunea trecută)
  • Van Dijk - 3 goluri (4 goluri și 4 assisturi sezonul trecut)
În special fundașii laterali ai lui Klopp sunt un magnet pentru punctele bonus, astfel că, odată un clean sheet obținut, ei vor fi în cărți pentru a le obține.
În primele 15 etape, Liverpool a reușit să țină poarta intactă în doar două rânduri. Cu toate acestea, e de așteptat ca în următoarele etape Alisson să reușească mult mai frecvent să încheie meciurile fără goluri primite, lucru care va aduce puncte suplimentare pentru apărători. Faptul că Trent și Robbo sunt atât de sus în topul punctelor obținute de fundași, cu doar două clean sheeturi, spune totul despre importanța acestora în joc.

Echipa eurosport.ro pentru runda a 16-a din Fantasy Premier League

https://i.eurosport.com/2019/12/06/2731303.jpg

Programul etapei a 16-a în Premier League

Sâmbătă
Everton - Chelsea (14:30, Eurosport 1)
Bournemouth - Liverpool (17:00, Eurosport 1)
Spurs - Burnley
Watford - Crystal Palace
Manchester City - Manchester United (19:30, Eurosport 1)
Duminică
Aston Villa - Leicester (16:00, Eurosport 1)
Newcastle - Southampton
Norwich - Sheffield United
Brighton - Wolverhampton (18:30, Eurosport 1)
Luni
West Ham - Arsenal (ora 22:00)
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52