Cea mai plauzibilă variantă pentru reluarea sezonului în siguranță în Anglia o reprezintă disputarea meciurilor pe stadioane neutre. Totuși, după ce Brighton a informat că este de acord cu acest lucru acum și Aston Villa se arată de aceeași opinie.
Directorul executiv de la Aston Villa, Christian Purslow, a declarat miercuri pentru talkSPORT: ”Eu sunt împotriva acestei idei. Suntem un club cu o formă excelentă acasă. Două treimi din victoriile din acest sezon au avut loc acasă. Mai avem șase meciuri de jucat. Să renunțăm la acest avantaj este o decizie uriașă și cu siguranță nu aș fi de acord. Datoria mea este față de clubul meu”.
”Situația financiară de la subsolul clasamentului este foarte diferită de cea de la vârf. Pierderile suferite de marile cluburi sunt de ordinul a zeci de milioane. Dar situația este diferită la noi. Noi nu jucăm în Europa. Nu generăm milioane în zilele de meci. Sunt venituri mult mai mici iar riscul retrogradării ar putea aduce pierderi de peste 200 de milioane de euro, ar fi o catastrofă pentru orice club care retrogradează”, a afirmat el.
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
IERI LA 12:20
”Așa că atunci când ne cer să fim de acord cu niște schimbări de reguli care ar crește posibilitatea să retrogradăm, practic ne cer să fim de acord să ne asumăm că am putea pierde 200 de milioane de euro”, a adăugat Purslow.
El a comparat disputele dintre cluburi cu Brexitul, unele cluburi fiind în continuare împotriva disputării meciurilor la arene neutre, precum Wembley. Purslow a declarat că ”există o înțelegere privind la ce vrem să ajungem”, dar mai este nevoie de dezbateri.
”Arenele neutre reprezintă doar o componentă a întregului pachet de măsuri care vor trebui dezbătute. Este ca procesul pentru Brexit. Există o înțelegere privind ceea ce vrem să obținem și anume să încheiem sezonul pe teren. Dar cum vom face acest lucru este mult mai complicat pentru că va trebui să facem schimbări majore”, a declarat Purslow.
Conform presei din Anglia, alături de Brighton și Aston Villa, se mai opun disputării partidelor pe arene neutre și Watford, West Ham, Norwich și Bournemouth, fiind în total șase cluburi într-o astfel de situație. Premier League dorește ca toate cele 20 de cluburi să fie de acord cu planul pentru reluarea sezonului.
Premier League
Real Madrid, în corzi! Marea țintă a lui Perez, după ratarea lui Mbappe, a ales Liverpool
IERI LA 07:04
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
22/05/2022 LA 21:00