VAR-ul a schimbat cu totul fotbalul englez de când a fost implementat. Deși cea mai mare parte a deciziilor luate cu ajutorul asistenței video au fost cele corecte, de multe ori, acordarea unui offside milimetric a stârnit controverse printre fani, oficiali sau analiști.
Chiar dacă decizia a fost una corectă, multă lume se întreabă cum ar putea, realist vorbind, un atacant să își dea seama că are un avantaj milimetric, nesesizabil cu ochiul liber, față de fundașul de lângă el. Mai mult, VAR a fost introdus pentru a schimba deciziile care ”în mod clar greșite”, însă de cele mai multe ori intervine la faze la limită.
Cu toate acestea, tehnologia video a făcut, probabil, mai mult bine decât rău. Nu și dacă ești Liverpool.
Premier League
Leeds, mesaj ironic pentru Liverpool după meciul din Premier League
ACUM 5 ORE

Liverpool, echipa cu cele mai multe decizii VAR în defavoarea ei

Echipa lui Jurgen Klopp este cu siguranță cea mai ghinionistă formație din Premier League în acest sezon. Nicio formație campioană din ultimii 30 de ani nu a avut un sezon următor atât de slab precum cormoranii, însă Liverpool are parte de condiții cu totul speciale.
Klopp și-a pierdut primele trei opțiuni pentru centrul apărării pentru tot sezonul, l-a pierdut de două ori pe portarul titular, Alisson pentru ca apoi să se accidenteze și Jordan Henderson și Fabinho, celelalte opțiuni pentru centrul apărării, lucru care a dezechilibrat total și mijlocul.
Astfel, cormoranii sunt pe locul șapte în Premier League în acest moment și pare că nimic nu merge în favoarea lor. Conform ESPN, Liverpool este echipa care a primit cele mai multe decizii VAR în defavoarea ei - 11. Următoarele pe listă sunt Manchester United și West Brom cu opt decizii nefavorabile.
Următoarele în acest clasament sunt Arsenal, Brighton și Tottenham, toate cu șapte decizii în defavoarea lor.
De cealaltă parte, cel mai bine stă Burnley, echipa lui Sean Dyche neavând parte de nicio decizie întoarsă în defavoarea lor. Nici Manchester City, Everton sau Leeds nu stau rău cu doar două decizii întoarse spre dezavantajul lor.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Leeds - Liverpool 1-1. Trupa lui Klopp, egalată pe final în meciul de pe Elland Road
ACUM 6 ORE
Premier League
Liverpool n-a purtat tricourile lăsate de Leeds în vestiar! Klopp: "Mi se pare o glumă!"
ACUM 8 ORE