Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Înfrângerea lui City cu United schimbă calculele. Cum poate deveni Liverpool campioana Angliei

Sebastian Ujica

Actualizat 08/03/2020 la 22:19 GMT+2

Manchester City a fost învinsă de Manchester United cu scorul de 2-0 și este foarte aproape să predea trofeul Premier League către Liverpool.

Jurgen Klopp o antrenează pe Liverpool din octombrie 2015

Credit imagine: Getty Images

Golurile lui Anthony Martial și Scott McTominay din partida Manchester United - Manchester City au adus fericirea pe Old Trafford, echipa lui Ole Gunnar Solskjaer fiind în cărți pentru un loc de UEFA Champions League. United este pe locul 5 ca ar putea să o ducă în UCL, dacă suspendarea primită de Man City la TAS va rămâne valabilă.
Însă victoria celor de la United le-a provocat zâmbete și fanilor lui Liverpool. Echipa lui Jurgen Klopp este foarte aproape de a câștigat matematic titlul de campioană a Angliei, mai având nevoie de doar 2 victorii pentru a nu mai putea fi ajunsă de Manchester City. Însă pentru Liverpool fericirea poate veni chiar mai devreme, în condițiile în care Manchester City va juca 2 partide până la derby-ul Merseyside pe 16 martie.
Cu 9 etape înainte de finalul sezonului, Liverpool are 25 de puncte avans, Manchester City având un meci mai puțin disputat, cel cu Arsenal de miercuri seară, meci care va fi transmis în direct de Eurosport.

Când poate câștiga titlul Liverpool

Pentru Manchester City, lucrurile sunt clare. Doar un colaps absolut incredibil al celor de la Liverpool ar putea să le aducă cel de-al 3-lea titlu consecutiv: Man City ar trebui să câștige toate cele 30 de puncte rămase în joc în timp ce Liverpool să obțină maxim 5 (City ar recupera cele 8 goluri pe care le are avans Liverpool în acest moment la golaveraj, în cazul în care ambele echipe ar termina cu 87 de puncte).
Pentru Liverpool, 2 victorii aduc matematic titlul de campioană. Pot fi și 4 puncte, dacă Liverpool termină la egalitate pe Etihad în derby-ul cu Man City de pe 5 aprilie.
Manchester City joacă miercuri cu Arsenal și sâmbătă pe teren propriu cu Burnley. Dacă Manchester City le pierde pe amândouă, Liverpool va fi matematic campioană înainte de duelul cu Everton. Dacă Manchester City obține maxim 3 puncte din aceste 2 partide, Liverpool va fi campioană dacă învinge în meciul cu Everton. Dacă Man City va obține 4 sau 6 puncte din aceste 2 partide, Liverpool va fi campioana Angliei cel mai devreme pe 21 martie, la partida cu Crystal Palace de pe Anfield.
Dacă Manchester City le învinge pe Arsenal, Burnley și Newcastle, iar Liverpool obține doar o victorie în duelurile cu Everton și Crystal Palace, echipa lui Jurgen Klopp va avea nevoie de doar un egal în derby-ul cu Man City de pe Etihad.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo