Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inițiativa lui Jordan Henderson care strânge milioane de lire pentru lupta împotriva COVID-19

Sebastian Ujica

Publicat 03/04/2020 la 18:16 GMT+3

Căpitanul celor de la FC Liverpool, Jordan Henderson, i-a contactat pe ceilalți căpitani de club din Premier League pentru o inițiativă care va strânge milioane de lire sterline.

Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Jordan Henderson este în spatele unui inițiative care acoperă tot Premier League pentru strângerea unui fond de criză care să ajute Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie cu milioane de lire sterline.
Englezii de la The Times scriu că Jordan Henderson a petrecut ultimele zile contactându-i pe ceilalți căpitani de club din Premier League pentru a le prezenta ideea sa. Această inițiativă a fost pornită înainte de declarația Secretarului de Sănătate, Matt Hancock, cel care le-a cerut fotbaliștilor din prima ligă engleză să contribuie la lupta împotriva COVID-19.

Inițiativa lui Henderson

Discuțiile dintre căpitanii echipelor din Premier League continuă iar jucătorii sunt determinați să strângă fonduri pentru a ajuta NHS, urmând să discute cu Hancock și departamentul acestuia pentru a vedea cum pot fi cel mai bine folosiți banii strânși.
Grupul căpitanilor din Premier League a contactat deja o bancă pentru a se strânge fondurile: fiecare căpitan de club este responsabil să strângă o sumă de bani de la ceilalți jucători din echipă, fără a existat o sumă fixă din moment ce salariile variază în Premier League.
Această inițiativă va fi separată de cea a Premier League de a dona 20 de milioane de lire către NHS, dar și de perspectiva ca cluburile să taie din salarii în această perioadă în care fotbalul este oprit.
Jordan Henderson, cel care stă în spatele inițiativei, nu și-a dorit ca vestea să se afle înainte ca fondul să fie creat și nu își dorește să fie creditat în vreun fel pentru inițiativă, mai scriu cei de la The Times. Jucătorul lui Liverpool dorește doar să se folosească de influența pe care o are pentru a sprijini angajații NHS și comunitatea.
Presiunea pe cluburile din Premier League de stabili un plafon salarial pentru jucători a crescut după ce 4 cluburi - Newcastle, Tottenham, Norwich și Bournemouth - au plasat angajații în șomaj tehnic. În ceea ce îi privește pe jucători, aceștia acceptă varianta ca o parte din salarii să fie plătite după ce fotbalul va reveni la normal. În cazul în care criza economică se va adânci, varianta reducerii salarilor va deveni o certitudine și pentru jucătorii din Premier League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo