Sir Alex Ferguson, fostul mare manager al lui Manchester United, Sir Kenny Dalglish, legenda lui Liverpool din teren și de pe bancă, Jurgen Klopp, actualul manager al "cormoranilor", și Gareth Southgate, selecționerul naționalei Angliei, se vor alătura campaniei care are ca scop strângerea de fonduri pentru cercetarea legăturii dintre fotbal și demență, precum și susținerea celor afectați de boală și a familiilor acestora.
Cei 4 antrenori uriași vor purta o discuție online, programată vineri seară (22:30) și care va putea fi urmărită pe site-ul www.lockdowntheatre.net, în schimbul unui bilet în valoare de 25 de lire. Conferința unică la care vor participa cei 4 tehnicieni din lumea fotbalului va fi găzduită de Kelly Gates, fiica legendarului Kenny Dalglish.

Întâlnire unică în lumea fotbalului: Ferguson, Dalglish, Klopp și Southgate, împreună la aceeași conferință

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Urmăritorii conferinței le vor putea pune întrebări celor 4 manageri, care vor participa la întâlnirea online din propriile case. Toți banii strânși vor fi donați către asociația "Alzheimer’s Society’s Sport United Against Dementia".
Jurgen Klopp așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu ceilalți 3 antrenori legendari din fotbalul englez. Evenimentul va avea loc cu 48 de ore înaintea derby-ului dintre Liverpool și Manchester United. Managerul "cormoranilor" a dezvăluit că în general nu iese din casă înaintea unui meci cu o miză atât de mare, dar acum n-a stat pe gânduri și a acceptat imediat invitația:
"Sunt foarte încântat să iau parte la strângerea de fonduri pentru o cauză atât de importantă. Nu obișnuiesc să ies din casă înaintea unui meci atât de important, dar alături de Sir Kenny, Sir Alex și Gareth cu siguranță va fi o seară specială", a spus Jurgen Klopp.
Odată cu trecerea timpului, tot mai mulți fotbaliști legendari, ajunși la bătrânețe, au început să sufere de demență, o boală teribilă care efectează creierul. Gerd Muller și Sir Bobby Charlton sunt doar două exemple de jucători uriași care în prezent se luptă cu demența.
Cu ajutorul cercetărilor pentru care se strâng fonduri, medicii vor încerca să afle care este legătură reală dintre lovirea mingii cu capul și apariția bolii. Și, în acest sens, se caută un mod prin care efectele să fie reduse cât mai mult, aproape de 0.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52