Marea întrebare înainte de acest meci era dacă Liverpool va mai fi invincibilă după ce Michael Oliver va fluiera finalul partidei. Nu numai că echipa lui Klopp rămâne neînvinsă după 12 etape, dar a reușit să își surclaseze cea mai periculoasă rivală într-un mod care îl va face mândru pe Klopp. City, decimată de accidentări, a suferit teribil în apărare unde Fernandinho și Stones au fost nesiguri tot meciul iar Bravo a demonstrat încă o dată de ce este doar rezervă.
Dacă City a fost echipa cu inițiativa în primele 10 minute, Liverpool a fost cea cu golul. Totul a pornit de la un posibil henț făcut de Alexander-Arnold în propriul careu. Arbitrul nu a observat, Liverpool a ieșit pe contraatac iar Fabinho a profitat de o repsingere slabă a lui Gundogan și a făcut ce știe mai bine – a trimis un șut imparabil și a deschis scorul pe Anfield. Un început de coșmar pentru Claudio Bravo, care era în situația de a primi două goluri din două șuturi pe poartă în acest sezon.
Jucătorii lui City s-au grăbit să înconjoare pe Michael Oliver iar reluările par să le dea dreptate. Chiar la începutul fazei care a dus la golul lui Liverpool mingea îi lovește mâna lui Trent Alexander-Arnold iar conform regulamentului, golul trebuia anulat într-o astfel de situație.
Fotbal
Ultimele detalii despre starea lui Sadio Mane. A ajuns la spital, după ce a fost făcut K.O.
ACUM O ORĂ
Doar șase minute mai târziu, Robertson trimite o centrare sublimă la capătul căreia se află la Salah. Egipteanul nu poate rata o astfel de ocazie și a înscris fără probleme pentru a dubla avantajul cormoranilor.
https://i.eurosport.com/2019/11/10/2714347.jpg
Defensiva lui City s-a clătinat din toate temeliile în prima repriză iar Fernandinho și John Stones sunt departe de a fi cuplul ideal de fundași centrali. Deloc de mirare, brazilianul are mari probleme de poziționare iar morala ținută de Walker lui Stones e un semn clar că acest parteneriat nu merge. De cealaltă parte, planul lui Klopp a funcționat la perfecție: cormoranii au căutat să treacă peste mijloc și să trimită mingea direct la Mane, Firmino și Salah pentru ca apoi mijlocașii să mărească și ei presiunea.
Liverpool a pus în scenă aceeași piesă și în repriza a doua. La doar șase minute de la reluarea jocului, Henderson a accelerat pe partea dreaptă, a profitat de indecizia lui Angelino și de decizia lui Gundogan de a renunța la urmărire și a plasat o centrare sublimă peste întreaga apărare a lui City. Aici a intrat în scenă Claudio Bravo care a ținut să confirme că jocul aerian este punctul său slab și a ieșit total anapoda, fără să ajungă la minge. A ajuns însă Mane și a făcut 3-0. Eficiență maximă pentru echipa lui Klopp.
Meciul s-a jucat apoi pe contre însă Manchester City nu a reușit să pună cu adevărat în pericol poarta lui Alisson. Meciul a fost unul de coșmar pentru Aguero care, după ce trimis două șuturi bune în prima repriză, a primit mingea pe tavă, în șase metri, de la De Bruyne, dar nu a putut ajunge la ea. La scurt timp a fost schimbat de Pep iar argentinianul a rămas fără gol pe Anfield după 782 de minute jucate.
Bernardo Silva a înscris golul de onoare pentru City în minutul 79 după ce a profitat de o centrare pe jos deviată a lui Angelino pentru a reduce din diferență. De aici încolo City a fost cea care a stăpânit jocul, Liverpool s-a retras, însă echipa lui Guardiola a reușit să fie cu adevărat periculoasă într-o singură instanță – Walker a trimis cu capul peste poartă din șase metri. Echipa lui Klopp a învins și își continuă marșul spre titlu.
Premier League
Gerrard vrea să încheie în forță perioada de mercato! Vrea la Aston Villa un jucător de la Liverpool
ACUM O ZI
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48