Portar

Kasper Schmeichel (Leicester)
A ajuns la o maturitate extraordinară! Evoluția sa de pe Emirates a insuflat liniște pe terenul unei echipe cu jucători ofensivi excelenți. Schmeichel este în acest moment între cei mai siguri portari din lume!
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35

Arsenal - Leicester 0-1 | Vardy a dat lovitura și la Londra

Fundași

Stuart Dallas (Leeds)
Fundașul nord-irlandez este într-o formă foarte bună, iar pe Villa Park i-a arătat lui Trent Alexander Arnold cum ar fi trebuit să joace. Dallas a crescut foarte mult în era Bielsa și a căpătat o încredere deosebită în forțele sale. Raidurile ofensive au fost completate împotriva lui Aston Villa cu o atenție deosebită la Grealish, care a fost oprit pentru prima dată în acest sezon.
Luke Ayling (Leeds)
Defensiva lui Leeds și-a făcut treaba până când Bamford a decis să facă meciul vieții pe Villa Park. În lipsa scoțianului Liam Cooper, Ayling a fost omul care a coordinat tot ce s-a întîmplat în fața lui Meslier. Chiar dacă a mai avut câteva inexactități, Ayling a reușit să le repare și Leeds a plecat fără gol primit de pe terenul unde campioana a încasat 7.
https://i.eurosport.com/2020/10/24/2921763.jpg
Thiago Silva (Chelsea)
Este elegant, eficient și are o aură de "Știu ce fac. Rezolv eu". Brazilianul este exact de ce avea nevoie Lampard în centrul defensivei și parteneriatul său cu un alt om venit din Ligue 1, portarul Mendy pare să fie cheia succesului pentru defensiva lui Chelsea. Cu Thiago Silva pe Old Trafford, Chelsea a fost mai matură și a reușit să nu ia gol.
Joao Cancelo (Manchester City)
E unul dintre cei scumpi fundași din lume și din când în când își arată valoarea. Cu West Ham, la Londra s-a întâmplat asta. Portughezul Joao Cancelo este unul dintre preferații lui Guardiola pentru că rareori este trădat de tehnică și se integrează foarte bine jocul de pase gândit de catalan.

Mijlocași centrali

Declan Rice (West Ham)
Va fi greu de ținut la West Ham și în vara vitooare. Rice are energie, viziune și poate coordona excelent la mijlocul terenului. Încă un avantaj este că poate deveni foarte ușor al treilea fundaș central pe fază de construcție pentru a elibera benzile. Nu e cazul la West Ham, unde Moyes are deja 5 fundași, dar într-o echipă mai ofensivă ar fi extrem de util.
James Ward-Prowse (Southampton)
A ajuns la maturitate! Ward-Prowse este factorul de echilibru de care nevoie o echipă ca Southampton care este sub presiunea unor adversari mai buni pe hârtie în cele mai multe dintre confruntările din Premier League. Ward-Prowse prinde echipa etapei pentru că reușit să fie un jandarm foarte bun pentru James Rodriguez, dar și pentru golul marcat împotriva liderului Everton. Noul căpitan al lui Southampton este la doar al doilea gol în ultimul an calendaristic.
https://i.eurosport.com/2020/10/18/2917474.jpg

Mijlocași ofensivi

Wilfied Zaha (Crystal Palace)
Ivorianul joacă la Crystal Palace și chiar și așa se poate spune răspicat că este între vedete Premier League. Zaha nu a fost afectat de faptul că nu a ajuns în vara trecută la o echipă mai mare și are un început de sezon foarte bun. Tehnic, agil și foarte matur. Acesta este Zaha pe care fotbalul din Anglia îl aștepta de mult. Contra lui Fulham, Zaha a fost în cea mai bună versiune a sa.
Phil Foden (Manchester City)
Englezul este singurul jucător din acest prim 11 al etapei care nu a fost titular. Intrarea sa a iluminat jocul lui Manchester City pe stadionul Oympic din Londra. Foden a marcat un gol frumos și a provocat panică în careul lui West Ham după o primă repriză în care Aguero nu i-a deranjat deloc pe fundașii lui Moyes.

Atacanți

Patrick Bamford (Leeds)
Etapa a debutat cu showul de 19 minute al lui Patrick Bamford. E greu de ales între al doilea și al treilea gol de pe Villa Park pentru a desemna cea mia frumoasă reușită a acestei etape. La al doilea a lovit ca Rooney în zilele bune, iar la al treilea a fost o combinație între Bergkamp și Henry. Bamford traversează o perioadă magică, iar forma sa trebuie atribuită lui Bielsa care a crezut în el chiar și atunci când toată lumea îl blama. Tot ce sper, pentru frumusețea campionatului, este să nu se stingă cum a făcut-o Pukki în sezonul precedent.

Patrick Bamford, gol de senzație pentru Leeds în duelul din etapa a 6-a cu Aston Villa

Danny Ings (Southampton)
În sezonul precedent, Ings a dat 22 de goluri și 2 pase de gol. În acest meci cu Everton, Ings s-a transformat în servantul perfect și Southampton a obținut o victorie mare. Pentru prima dată în 117 meciuri din Premier League, Danny Ings dă două pase de geniale în aceeași partidă. Acest lucru a desfăcut ca într-o operație defensiva lui Everton care nu a știut cum să se apere și a încasat două goluri.
https://i.eurosport.com/2020/10/27/2923173.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08
Premier League
Premier League a anunţat datele de reprogramare a 4 noi meciuri amânate în decembrie
06/01/2022 LA 11:37