Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ion Alexandru vă prezintă echipa primei etape din noul sezon al Premier League

Ion Alexandru

Actualizat 15/09/2020 la 11:11 GMT+3

Ion Alexandru a ales cel mai bun 11 din prima etapă a sezonului 2020-2021. 5 dintre cei care au strălucit încă din prima etapă au debutat pentru echipele lor. Au fost doar 8 meciuri pentru că formațiile din Manchester, City șli United, au mai primit câte o săptămână de vacanță. Mo Salah a fost starul rundei, iar fundașii s-au remarcat prin goluri și evoluții solide în defensivă.

Mo Salah a reuşit o triplă în disputa cu Leeds

Credit imagine: Getty Images

Portar

Vicente Guaita (Crystal Palace)
Portarul spaniol de 33 de ani a fost salvatorul lui Roy Hodgson. Crystal Palace a avut 7 jucători accidentați, iar întrei au fost toată linia defensivă obișnuită. Guaita a fost artizanul victoriei cu Southampton, echipa care a venit pe Selhurst Park cu o încredere deosebită după finalul bun din sezonul precedent. Guaita a salvat 5 șuturi pe poartă și a menținut pe linia de plutire corabia lui Hogdson.

Fundași

Reece James (Chelsea)
Reece James a făcut cel mai bun meci al scurtei sale cariere. Fundașul de 20 de ani a marcat și a dat o pasă de gol în deplasarea lui Chelsea de la Brighton. Reușita superbă a lui James a pavat drumul spre victorie al londonezilor după ce Trossard reușise să egaleze pentru gazde. Evoluția sa foarte bună îi pune o problemă lui Lampard, dar una pe care managerul lui Chelsea și-o dorește: La intrarea lui Chilwell în banda stângă a defensivei pe cine va alege pentru postul de fundaș dreapta între experimentatul Azpilicueta și James?
Romain Saiss (Wolverhampton)
Saiss a fost motorul lui Wolves într-o deplasare dificilă. Pe Bramall Lane din Sheffield, Saiss a securizat defensiva și a marcat în victoria cu 2-0 a echipei sale. Marocanul putea face chiar dubla, dar noul portar al lui Chris Wilder Ramsdale a deviat în bară. Saiss a fost providențial și în propriul careu. Fundașul de 30 de ani de la Wolves a respins de pe linia porții lovitura de cap a lui McBurnie din prelungiri.
Romain Saiss a marcat pentru Wolverhampton împotriva lui Sheffield United
Gabriel (Arsenal)
Mikel Arteta a găsit fundașul pe care Arsenal îl căuta de mult. Brazilianul de 22 de ani, Gabriel Magalhaes a fost adus în această vară de la Lille, iar impactul a fost imediat. Debutul de Craven Cottage a însemnat o garanție că David Luiz va avea un partener de nădejde. Gabriel a marcat cu Fulham, dar evolușia sa sigură din defensivă l-a încântat cel mai mult pe Arteta.
Lucas Digne (Everton)
Francezul Digne este deja între cei mai iubiți jucători ai lui Everton. Jocul său foarte exact din defensivă în fața unui adversar cu tehnică și viteză ca Lucas Moura a fost completat de pasa minunată dată lui Calvert-Lewin la singurul gol al meciului câștigat de Everton pe terenul lui Tottenham.

Mijlocași

Mateusz Klich (Leeds United)
Debutul în Premier League pe terenul campioanei Liverpool. Ce poți să-ți dorești mai mult? Un gol pe legedarul Anfield! Polonezul Klich a fost omul numărul 1 de la mijlocul terenului pentru Bielsa și a marcat minunat împotriva lui Liverpool. Alături de Harrison și Kalvin Phillips, Klich a dictat ritmul pentru echipa revenită după 16 ani în Premier League.
Van Dijk nu a reușit să-l oprească pe Mateusz Klich
Abdoulaye Doucoure (Everton)
La 5 zile după transferul de 22 de milioane de euro de la Watford, Doucoure jucat excelent în meciul pe care Everton l-a câștigat la Londra, cu Tottenham. Francezul a fost elementul de echilibru de care Ancelotti avea nevoie. Pasele sale au fost precise, iar aportul defensiv a fost foarte apreciat de către fanii lui Everton.
Jeff Hendrick (Newcastle)
Newcastle a dat de multe ori greș pe piața transferurilor în ultimii ani, dar Jeff Hendrick este o excepție fericită. Irlandezul a venit liber de contract, iar intrarea sa în echipă a fost declicul de care băieții lui Steve Bruce aveau nevoie la Londra. Hendrick a marcat si a dat o pasă de gol împottriva lui West Ham și a adus primul succes în prima etapă a campionatului din ultimii 8 ani.

Atacanți

Mohamed Salah (Liverpool)
Mohamed Salah Hamed Mahrous Ghaly a dat câte un gol pentru fiecare nume de care nu am auzit în viața mea. Salah a fost one man show împotriva lui Leeds United și a devenit primul marcator al unui hattrick în debutul sezonului de la John Aldridge în 1988 împotriva lui Charlton. Unul dintre golurile lui Salah a fost superb și egipteanul dorit de Koeman la Barcelona este primul golgheter al sezonului 2020-2021.
picture

Vinclu curat! Mo Salah a făcut dubla pentru Liverpool cu un şut fantastic

Dominic Calvert-Lewin (Everton)
Golul primei victorii a lui Everton după 12 ani pe terenul lui Tottenham. Dominic Calvert-Lewin a reușit să readucă zâmbetul pe fața fanilor lui Everton. Atacantul englez a fost periculos în mai multe situații și a profitat de somnul defensivei lui Mourinho la singurul gol al meciului de la Londra. Calvert-Lewin se transformă într-un atacant care poate concura pentru loc în lotul Angliei pentru Europeanul de anul viitor.
Willian (Arsenal)
Mesut Ozil, cine? Willian este noul rege al paselor decisive la Arsenal! Brazilianul venit gratis după un parcurs foarte bun la Chelsea a jucat excelent la debutul pentru "tunari". Willian a dat două pase de gol și a luminat jocul lui Arsenal pe Craven Cottage.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo