Presiunea fanilor, jucătorilor și personalităților din lumea fotbalului a dat roade. 7 cluburi din cele 12 fondatoare ale Super Ligii Europene și-au anunțat aseară retragerea din proiect. Este vorba despre echipele din "Big 6" din Premier League - Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham - și despre Inter, liderul la zi din Serie A.
În urma deciziilor comunicate de cluburile respective, Super Liga a emis un comunicat oficial prin care a anunțat că "va regândi proiectul". Așadar, competiția care a produs un șoc în lumea fotbalului a fost suspendată.

Ipoteză șoc lansată în Spania: UEFA le-ar fi oferit bani cluburilor din Premier League ca să se retragă din Super Ligă

Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Azi-noapte, în presa spaniolă a apărut o ipoteză șoc, care ar fi dus la retragerea celor 6 echipe din Anglia.
Potrivit Mundo Deportivo, nu doar protestele fanilor din Premier League ar fi dus la această consecință, ci și o inițiativă luată în disperare de UEFA. Jurnaliștii iberici susțin că forul european nu numai că a amenințat echipele cu excluderea din toate competițiile, ci le-a oferit și sume de bani pentru a le convinge să nu participe în Super Ligă.
"UEFA le-a oferit bani echipelor din Anglia ca să se retragă", titrează Mundo Deportivo.
Conform sursei citate, acțiunea UEFA nu s-a extins și la celelalte 6 cluburi implicate în noua competiție: Barcelona, Real Madrid, Atletico, Juventus, Inter și Milan. Totuși, Inter a făcut și ea un pas înapoi la scurt timp după echipele din Anglia.

Super Liga Europeană a fost suspendată! Comunicatul oficial

Super Liga a făcut marele anunț în miez de noapte: noua competiție va fi suspendată, la numai 48 de ore după anunțul înființării. Board-ul a anunțat că va "regândi proiectul".
"Super Liga Europeană este convinsă că situația actuală din fotbalul european are nevoie de schimbare. Am propus o nouă competiție europeană pentru că sistemul existent nu mai funcționează.
Propunerea noastră este să permitem sportului să evolueze în timp ce generează resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă a fotbalului. Se dorește inclusiv susținerea comunității fotbalului în lupta pentru depășirea problemelor financiare generate de pandemie. De asemenea, proiectul nostru ar urma să asigure plăți de solidaritate mult mai generoase pentru părțile interesate.
În ciuda anunțului despărțirii, făcut de cluburile din Anglia forțate de presiunea din jurul lor, suntem convinși că propunerea noastră respectă în totalitate legea europeană și regulamentele în vigoare. Acest lucru a fost demonstrat astăzi printr-o decizie luată în instanță, urmând ca Super Liga să fie apărată față de acțiunile terților.
Ținând cont de circumstanțele actuale, vom reconsidera cei mai potriviți pași pentru a regândi proiectul, având mereu în minte scopul nostru de a oferi fanilor cea mai bună experiență și de a asigura suport financiar întregii comunități a fotbalului.", se anunță în comunicatul emis de Super Liga Europeană.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117629.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24