Articol scris de Răzvan Dragomirescu
Dacă sezonul trecut doar a atras atenția, anul acesta decarul lui Leicester City a convins că este unul din cei mai buni mijlocași ofensivi pe care Gareth Southgate se poate baza la națională. James Maddison este una din principalele piese celei de-a doua versiuni a lui Leicester. Maddison este motorul unei echipe care, anul acesta, încearcă să stea în calea unui Liverpool care nu a mai câștigat campionatul englez de 30 de ani.

Povestea unui mare talent

Premier League
Imagini inedite! Cum arată o zi din viața unui fotbalist din Premier League
07/01/2022 LA 07:58
Jucătorul în vârstă de 23 de ani cu origini irlandeze s-a născut în Coventry, în anul 1996, an în care actuala campioană Manchester City retrograda din primul eșalon al fotbalului englez. Contactul cu fotbalul a fost inevitabil pentru el. Casa lui se afla la cateva minute de mers cu mașina de academia clubului Coventry City. După încheierea stagiului de la juniori, el a fost considerat unul din cei mai promițători jucători din academiei datorită capacitații de a marca și de a creea goluri. Aceste realizări i-au adus promovarea în 2012 la prima echipă unde a continuat să crească în continuare. În anul 2016 evoluțiile sale a atras atenția mai echipe din Premier League. Liverpool l-a dorit cu insistență însă el a considerat că nu era suficient de pregătit să facă pasul către fotbalul mare. Atfel alege să semneze cu Norwich City, pentru care a jucat 53 de partide a marcat 16 goluri și a oferit 13 pase dicisive. Tot în anul 2016 opține un lot în naționala under 21 datorită performanțelor opțiunute la club.
https://i.eurosport.com/2019/11/11/2715143.jpg
Apărut parcă de nicăieri sezonul trecut, Maddison a reușit să strălucească sezonul trecut într-o echipă care era într-o continua tranziție. O dată cu venirea lui Brendan Rodgers la Leicester City, James a devenit cordonatorul celor din spatele lui Vardy. Calitățile extraordinare de lovire a balonului l-au făcut să fie executantul tuturor fazelor fixe.Progresul său în prima ligă engleză l-a propulsat la prima reprezintativă a naționalei Angliei alături de noul val de jucători precum Jadon Sancho sau Harry Winks.
https://i.eurosport.com/2019/11/09/2713796.jpg

Sezonul consacrării

Anul acest are o prima jumătatate de sezon excelentă, în cele 16 meciuri jucate a punctat de 7 ori și a oferit și 3 assit-uri. Partneriatul ofensiv cu Jamie Vardy a fost adevăratul motiv pentru ca Leicester a ajuns la 40 de goluri în primele 17 etape. Cotă lui a ajuns la 60 de milioane de euro și are toate șansele să mai crească. Machester United a încercat încă din vară să obțină semnătura lui, iar pentru perioada de transferuri din iarnă va fi principala țintă a diavolilor. Rămâne de văzut dacă acesta va continua în marșul lui Leicester către al doilea titlu sau daca va alege să părăsească echipa.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 16-a din Premier League
13/12/2021 LA 16:22
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 13-a din Premier League
29/11/2021 LA 07:41