Articol scris de Răzvan Dragomirescu
Dacă sezonul trecut doar a atras atenția, anul acesta decarul lui Leicester City a convins că este unul din cei mai buni mijlocași ofensivi pe care Gareth Southgate se poate baza la națională. James Maddison este una din principalele piese celei de-a doua versiuni a lui Leicester. Maddison este motorul unei echipe care, anul acesta, încearcă să stea în calea unui Liverpool care nu a mai câștigat campionatul englez de 30 de ani.

Povestea unui mare talent

Premier League
Lucian Sânmărtean a ales jucătorul etapei a 12-a din Premier League
14/12/2020 LA 09:23
Jucătorul în vârstă de 23 de ani cu origini irlandeze s-a născut în Coventry, în anul 1996, an în care actuala campioană Manchester City retrograda din primul eșalon al fotbalului englez. Contactul cu fotbalul a fost inevitabil pentru el. Casa lui se afla la cateva minute de mers cu mașina de academia clubului Coventry City. După încheierea stagiului de la juniori, el a fost considerat unul din cei mai promițători jucători din academiei datorită capacitații de a marca și de a creea goluri. Aceste realizări i-au adus promovarea în 2012 la prima echipă unde a continuat să crească în continuare. În anul 2016 evoluțiile sale a atras atenția mai echipe din Premier League. Liverpool l-a dorit cu insistență însă el a considerat că nu era suficient de pregătit să facă pasul către fotbalul mare. Atfel alege să semneze cu Norwich City, pentru care a jucat 53 de partide a marcat 16 goluri și a oferit 13 pase dicisive. Tot în anul 2016 opține un lot în naționala under 21 datorită performanțelor opțiunute la club.
https://i.eurosport.com/2019/11/11/2715143.jpg
Apărut parcă de nicăieri sezonul trecut, Maddison a reușit să strălucească sezonul trecut într-o echipă care era într-o continua tranziție. O dată cu venirea lui Brendan Rodgers la Leicester City, James a devenit cordonatorul celor din spatele lui Vardy. Calitățile extraordinare de lovire a balonului l-au făcut să fie executantul tuturor fazelor fixe.Progresul său în prima ligă engleză l-a propulsat la prima reprezintativă a naționalei Angliei alături de noul val de jucători precum Jadon Sancho sau Harry Winks.
https://i.eurosport.com/2019/11/09/2713796.jpg

Sezonul consacrării

Anul acest are o prima jumătatate de sezon excelentă, în cele 16 meciuri jucate a punctat de 7 ori și a oferit și 3 assit-uri. Partneriatul ofensiv cu Jamie Vardy a fost adevăratul motiv pentru ca Leicester a ajuns la 40 de goluri în primele 17 etape. Cotă lui a ajuns la 60 de milioane de euro și are toate șansele să mai crească. Machester United a încercat încă din vară să obțină semnătura lui, iar pentru perioada de transferuri din iarnă va fi principala țintă a diavolilor. Rămâne de văzut dacă acesta va continua în marșul lui Leicester către al doilea titlu sau daca va alege să părăsească echipa.
Premier League
Ioan Viorel vă prezintă echipa etapei cu numărul 21 din Premier League
03/01/2020 LA 09:55
Transfers
James Maddison se pregătește să semneze un nou contract cu Leicester, iar apoi să fie transferat
22/10/2019 LA 08:12