articol de Valentin Nicola
Milner se poate mândri cu performanța de a cuceri Premier League atât cu Manchester City dar și cu Liverpool, cumulat având 3 titluri de campion în palmares.
Născut la Leeds pe 4 ianuarie 1986, talentul sportiv a ieșit rapid la iveală pentru James Milner. Versatil și puternic fizic, a început viața sportivă încă din școală iar în 1996 se alătură academiei de fotbal a lui Leeds United.
Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
IERI LA 05:26
După ce echipa a retrogradat în sezonul 2003-2004, Leeds l-a vândut pe Milner la Newcastle United, echipă pentru care a înregistrat peste 100 de apariții și alături de care a cucerit cupa UEFA Intertoto în 2006. Doi ani mai târziu este cumpărat definitiv de Aston Villa, performanțele sale de pe teren aducându-i titlul de cel mai bun tânăr jucător din Premier League în 2010.

Perioada de la Manchester City

Pe 17 august 2010, în schimbul a 26 de milioane de lire sterline, James Milner este transferat de Manchester City de la Aston Villa. Fotbalistul englez debutează la noua sa echipă chiar într-o victorie cu 3-0 contra celor de la Liverpool. Urmează o perioadă de succes intern însemnat în cei 5 ani petrecuți de Milner sub culorile lui City, 2 titluri Premier League, FA Cup, EFL Cup și FA Community Shield întregesc palmaresul jucătorului născut la Leeds.
https://i.eurosport.com/2019/03/29/2554200.jpg

Succesul inernațional vine sub culorile lui Liverpool

4 iunie 2015 aduce mutarea lui James Milner pe Anfield, acolo unde cunoaște și succesul internațional alături de Liverpool. Pe lângă încă un titlu de campion în Anglia, acesta cucerește și UEFA Champions League, Supercupa Europei și FIFA Club World Cup, fiind numit și vice-căpitan la echipă de către Jurgen Klopp.
În peste 5 ani petrecuți la Liverpool, dar și la toate cluburile pentru care a evoluat anterior, James Milner a dat dovadă de constanță, dăruire și seriozitate profesională, calități care l-au ajutat să fie în topul Premier League chiar și la 35 de ani, vârstă pe care o împlinește astăzi.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
IERI LA 04:52
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
17/05/2022 LA 08:22