Milner, care se află pe locul șase în topul jucătorilor cu cel mai multe apariții în Premier League, a discutat despre aceste subiecte în cartea Ask a Footballer. Englezul a răspuns la mai multe întrebări, majoritatea puse de fani și s-a folosit de conceptul cărții pentru a vorbi despre cariera sa. Cu ocazia lansării cărții, Milner a acordat un interviu pentru The Guardian.
Milner avea doar 16 ani când a debutat pentru Leeds în Premier League, în 2002 iar caracterul său a fost format atunci.
Jucam în Premier League dar curățam ghetele căpitanului de la echipa de tineret. Marcam goluri dar după meciuri, eu luam echipamentele și îl ajutam pe cel care le curăța. Făceam ceai în autobuz. După 20 de meciuri în Premier League și câteva goluri înscrise, cel care se ocupa de echipamente m-a lăsat să merg alături de echipă. M-am simțit atât de fericit
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
ACUM 16 ORE
Când i se amintește că în carte a spus că urăște VAR, Milner zâmbește: ”Da, este scris așa că nu pot să neg. S-ar putea doar să fie partea old school din mine dar cred că sunt prea multe dezbateri despre VAR. Tehnologia de pe linia porții este incredibilă. Decizie instantanee. Alb sau negru. Este foarte greu de folosit VAR când încă există opinii privind deciziile iar atmosfera este stricată. Înscrii, există o explozie de zgomot și apoi apare VAR-ul. Aștepți. E valabil golul?”
”Cred că se poate folosi VAR, dar trebuie îmbunătățit. Dar fotbalul este un joc cu erori umane atât pe teren dar și ale arbitrilor. Au un job foarte greu și vreau să le facem viața mai ușoară – dar nu prin a strica cursivitatea jocului. Dacă VAR ar elimina controversele, l-aș susține 100%. Dar încă discutăm despre VAR. Cred că majoritatea fotbaliștilor sunt de aceeași părere”, consideră Milner.
https://i.eurosport.com/2019/06/03/2605506.jpg
Milner a vorbit și despre cea mai mare dorință a celor de la Liverpool: câștigarea Premier League. ”Este atât de greu să câștigi campionatul. Am fost norocos să câștig de două ori cu Manchester City iar anul trecut am fost atât de aproape. Zburam. Câștigam în fiecare săptămână și ar fi trebuit să avem 10 puncte avans. Și eram tot pe locul doi. Dacă mi-ai fi spus anul trecut că vom pierde doar un meci tot sezonul, aș fi fost încântat. Dar nu am fost destul de buni”.
Standardele înalte ale lui Milner ajung și acasă. Englezul vorbește cu copiii săi în spaniolă: ”Le repet în engleză după ce le spun în spaniolă. Dar da, mereu vorbesc în spaniolă prima dată. Fiica mea înțelege totul. Fiul meu repetă dar nu înțelege la fel de mult. Dar mintea unui copil este incredibilă. Învață atât de repede. Mi-a venit această idee pentru că Gael Clichy (fostul său coleg de la City) mi-a spus că fiica sa vorbește trei patru limbi. Când am început să vorbesc cu copiii în spaniolă, soția mea a crezut că o să dureze două săptămâni”.
Milner a povestit și despre vorbitul în somn: ”Am început să folosesc o aplicație care monitorizează vorbitul în somn acum câțiva ani. Nu o folosesc zilnic dar Robbo (Andy Robertson) și cu mine ne-am distrat pentru că și el vorbește în somn. Așa că am folosit-o și am aflat că eu vorbesc cel mai mult – în spaniolă. Robbo face zgomote de fermă”.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Gafa uriașă făcută de Liverpool: "Printre cele mai rele decizii din istorie! L-au dat pe un ceai"
IERI LA 08:56
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp sare în apărarea jucătorilor săi: "Până și Ronaldo și Messi își pierd încrederea"
IERI LA 15:34