James Rodriguez a făcut un mondial fantastic în 2016, iar Real Madrid i-a plătit lui AS Monaco 75 de milioane de € în schimbul său. Din păcate pentru el, evoluțiile columbianului pe Santiago Bernabeu nu au fost cele așteptate. În sezonul 2018-2019 a fost împrumutat la Bayern Munchen, iar în stagiunea precedentă a jucat din nou pentru Real, dar a făcut-o destul de rar.
Deși mai avea contract cu madrilenii, Rodriguez a preferat să plece la un alt club pentru a juca mai mult. În cele din urmă a ajuns la Everton, dar columbianul a dezvăluit acum că a fost aproape de a semna cu Atletico Madrid în 2019 și numai opoziția lui Florentino Perez a împiedicat acest lucru.
"La Real Madrid am jucat puțin. Când am plecat de la Bayern Munchen, aveam deja contact cu un alt club, practic totul era rezolvat. Era AtleticoMadrid. Realul nu a vrut să mă lase să plec. Am vorbit cu "Cholo" Simeone. Mi-a spus că pot fi un jucător foarte important, că pot juca. Trebuie să-l întrebați pe Florentino Perez de ce nu m-a lăsat să plec. Nu știu acele lucruri.", a dezvăluit James Rodriguez într-un interviu pentru ESPN, citat de As.com.
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
22/09/2021 LA 10:50
https://i.eurosport.com/2020/09/10/2884053.jpg

James Rodriguez: "Dacă Ancelotti nu ar fi fost aici, nu aș fi venit"

În vara trecută, James Rodriguez a ales să meargă la Everton doar pentru că italianul Carlo Ancelotti era manager pe Goodison Park. În acest sezon, columbianul a oscilat evoluțiile foarte bune cu perioadele de accidentare, dar per total a spus că este mulțumit de forma sa, subliniind importanța lui Ancelotti pentrru el.
"Dacă Ancelotti nu ar fi fost aici, nu aș fi venit, o spun din toată inima. El a fost motivul pentru care am venit. Am lucrat foarte bine cu el la Real Madrid și la Bayern. Acum am început să cunosc clubul și cred că atunci când am fost sănătos am făcut lucrurile foarte bine.", a adăugat Rodriguez.
James Rodriguez a jucat 21 de meciuri pentru Everton în toate competițiile, marcând de 5 ori și oferind 8 pase decisive. Echipa lui Ancelotti este pe locul 8 în Premier League după 29 de etape, fiind implicată în lupta pentru un loc de cupă europeană.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
22/09/2021 LA 07:16
Premier League
Incredibil! James Rodriguez a recunoscut că nu știe cu cine va juca Everton în etapa viitoare
20/08/2021 LA 13:22