Vertonghen a ajuns la Tottenham în 2012 după ce a câștigat premiul de cel mai bun fotbalist din campionatul Olandei. El a fost transferat de la Ajax Amsterdam, clubul care l-a format, pentru suma de 13,5 milioane de £. În cele 8 sezoane petrecute în capitala Angliei Vertonghen a jucat 315 meciuri pentru Tottenham și a marcat și 7 goluri, fiind aproape în permanență un jucător de bază în centrul defensivei.

Mesaj de rămas bun pentru fanii lui Tottenham

Vertonghen a postat pe contul său de Twitter un mesaj emoționant, în care și-a manifestat regretul că a venit acest moment al despărțirii.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
"Perioada mea la Tottenham s-a încheiat. Este o zi tristă din mai multe motive. Îmi vor lipsi prietenii pe care mi i-am făcut aici, tot personalul care face clubul să funcționeze și, bineînțeles, fanii."
"Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ați acordat de-a lungul anilor. Ați fost uimitori. Am multe amintiri incredibile, dar deocamdată este timpul să spun la revedere. Mult succes pe mai departe", a scris Vertonghen în mesajul postat.

Vertonghen ar putea ajunge în Serie A sau în La Liga

Viitorul fundașului de 33 de ani este incert, dar acesta a declarat în repetate rânduri că i-ar plăcea să evolueze în Italia sau în Spania.
În luna februarie a acestui an, impresarul lui Vertonghen, Tom De Mul a dezvăluit că există oferte foarte serioase pentru belgian din mai multe campionate. Evident, sunt multe cluburi care și-ar dori achiziția unui fundaș cu experiența sa, mai ales că acesta urmează să semneze din postura de jucător liber de contract.
În afară de Vertonghen, cel mai probabil Tottenham va renunța și la portarul Michel Vorm. Contractul goalkeeper-ului olandez a expirat astăzi și după toate probabilitățile nu i se va propune o nouă înțelegere.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
17/05/2022 LA 05:50
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32