Bayern Munchen a anunțat oficial săptămâna trecută că lui Jerome Boateng nu îi va fi prelungit contractul. Fundașul german de origine ghaneză a ajuns în Bavaria în 2011, contribuind din plin în ultimii 10 ani la cucerirea a nenumărate trofee.
Chiar dacă are 32 de ani, Boateng nu duce lipsă de oferte. Cea mai probabilă destinație a sa este Premier League, acolo unde a jucat un sezon pentru Manchester City (2010-2011), înainte de a ajunge pe Allianz Arena.

Jerome Boateng, dorit insistent de Tottenham

Premier League
Premier League 2021/22: Tottenham | Echipa lui Espirito Santo speră să revină în Big 4
25/07/2021 LA 13:34
În ultima vreme au apărut mai multe zvonuri despre o eventuală mutare a lui Boateng la Arsenal sau Chelsea, dar jurnaliștii de la Daily Mail notează că celălalt mare club londonez insistă mai mult pentru fundaș. Este vorba de Tottenham, unde Jose Mourinho vrea să se întărească la nivelul defensivei, compartiment unde a avut serioase probleme în acest sezon.
FC Barcelona a părut și ea interesată la un moment dat de Boateng, dar catalanii caută un jucător care să le fie de folos pe termen lung, astfel că au renunțat.
Indiferent de clubul unde va ajunge, Boateng va cere cu siguranță un salariu foarte mare, ca urmare a faptului că va semna din postura de jucător liber, iar în afara cluburilor din Premier League e greu de crezut că vor fi altele dispuse să-i satisfacă pretențiile financiare.
Pe lângă multitudinea de trofee câștigate cu Bayern, Jerome Boateng are în palamares și titlul mondial, câștigat cu naționala Germaniei în 2014.
Campionatul European UEFA
Cum arată primul 11 al starurilor care ratează Euro 2020! Echipa valorează aproape 500 de milioane
09/06/2021 LA 09:27
Bundesliga
OFICIAL - Primul transfer făcut de Nagelsmann la Bayern! "E o mare onoare să joc aici"
27/05/2021 LA 10:07