Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joao Felix, super-atacantul dorit de Guardiola la Manchester City în locul lui Aguero

Cosmin Cioboata

Actualizat 12/03/2021 la 11:49 GMT+2

Sergio Aguero a ieșit din calculele lui Pep Guardiola la Manchester City și se pregătește de despărțirea de clubul unde a scris istorie. Potrivit presei din Anglia, liderul din Premier League i-a găsit deja înlocuitorul ideal: Joao Felix, starul lui Atletico Madrid.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Sergio Aguero și-a pierdut de ceva vreme eticheta de super-marcator care sperie orice defensivă din Premier League și din Europa. Atacantul argentinian a fost chinuit de accidentări și de COVID în actualul sezon, iar forma sa a scăzut considerabil. Drept urmare, Guardiola i-a oferit numai 171 de minute de joc începând din luna noiembrie, când și-a revenit.
Manchester City s-a obișnuit fără serviciile lui Aguero în actualul sezon și, cu toate acestea, domină fotbalul din Anglia. Trupa lui Pep Guardiola este lider în Premier League, cu un avans de 14 puncte, după 29 de meciuri disputate.
Guardiola a fost nevoit să regândeasă sistemul de joc după accidentarea lui Aguero, iar golul lăsat de argentinian a fost umplut, de cele mai multe ori, de Gabriel Jesus. Brazilianul nu s-a ridicat mereu la nivelul așteptărilor, iar managerul lui City a mai pregătit un sistem, în care nu este folosit vreun atacant clasic, de careu.
Chiar dacă jocul lui City a funcționat și cu improvizațiile lui Guardiola, asta nu înseamnă că tehnicianul spaniol nu își dorește să transfere un atacant care să poată face diferența.
Sergio Aguero, golgheter-ul all time al lui City, își va încheia contractul la finalul sezonului, iar printre echipele care l-ar putea transfera se numără și Barcelona, unde căpitan este bunul său prieten, Lionel Messi.
ManCity-Star Sergie Agüero verletzte sich gegen den FC Burnley am Knie

Joao Felix, super-atacantul dorit de Guardiola la Manchester City în locul lui Aguero

Potrivit Daily Mail, Manchester City a găsit înlocuitorul ideal pentru Aguero, care ar putea rezolva în cele din urmă problema din centrul liniei ofensive. Este vorba despre Joao Felix, starul lui Atletico Madrid.
Joao Félix (Atlético)
Cumpărat în schimbul sumei astronomice de 127 milioane de euro de la Benfica în 2019, Joao Felix a avut nevoie de ceva timp pentru a se adapta la Atletico. În cele din urmă, atacantul portughez s-a obișnuit cu fotbalul spaniol, iar acum se descurcă excelent sub comanda lui Diego Simeone.
Conform jurnaliștilor englezi, Guardiola și-ar dori să-l aducă pe Felix la Manchester City. Clubul de pe Etihad s-a aflat pe urmele lusitanului și în 2019, în momentul despărțirii de Benfica. În cele din urmă, Felix a ales să meargă la Atletico.
Contractul lui Felix cu Atletico expiră tocmai în 2026, motiv pentru care City va trebui să pregătească o ofertă colosală pentru a-l aduce la Manchester. În prezent, atacantul portughez este cotat la 100 de milioane de euro de transfermarkt.com.
Potrivit presei din Anglia, Manchester City îl urmărește în continuare și pe Erling Haaland, "mașinăria de goluri" a Borussiei Dortmund. Concurența pentru internaționalul norvegian este acerbă, fiind urmărit de mai multe cluburi de top din Europa, precum Real Madrid și Manchester United.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo