Joe Cole a vorbit despre fostul său coleg de la Chelsea, Adrian Mutu. Cei doi au ajuns pe Stamford Bridge în același timp - vara anului 2003 - însă jucătorul român avea să petreacă acolo un singur sezon.
Într-un interviu oferit pentru DigiSport, Joe Cole a vorbit pe marginea unui subiect "sensibil" din fotbalul românesc: aventura lui Mutu la Chelsea. În ciuda calităților extraordinare pe care le avea, englezul este de părere că fostul internațional român ar fi trebuit să aibă o altă atitudine într-un campionat puternic cum este Premier League:
"A fost un transfer uriaș, un jucător extraordinar care înscria multe goluri în Serie A. Era extrem de tehnic. Totuși, lui Mutu i-a lipsit constanța din timpul meciurilor. În Premier League sunt cerințe mult mai înalte, trebuie să fii foarte bine pregătit la toate aspectele. El a fost un jucător extraordinar, dar nu s-a impus la Chelsea. Cred că fotbalul din Italia i s-a potrivit mai bine.", a spus Joe Cole, pentru Digisport.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Chelsea a plătit 19 milioane de euro pentru Mutu, în 2003

Mutu a fost cumpărat în 2003 de Chelsea, după ce evoluase 3 sezoane în Serie A, la Inter, Hellas Verona și Parma. Formația londoneză a plătit 19 milioane de euro pentru atacantul român și avea așteptări uriașe. Mutu a reușit să înscrie 10 goluri și să ofere 9 assist-uri în 38 de apariții, înainte să iasă pozitiv la un test antidrog. Aventura lui pe Stamford Bridge s-a oprit brusc, apoi a primit o suspendare de 7 luni din fotbal.
La Chelsea, Mutu s-a întâlnit cu Joe Cole. Fostul internațional englez a evoluat în perioada 1998-2003 la West Ham, urmând ca apoi să petreacă 7 sezoane pe Stamford Bridge. El a mai evoluat la Liverpool între 2010 și 2013, înainte să revină la West Ham. Aston Villa, Coventry City, Lille și Tampa Bay Rowdies completează CV-ul fostului mijlocaș, cu 56 de selecții și 10 goluri pentru naționala Albionului.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24