În Anglia se joacă cel mai tare fotbal din lume, dar și când vine vorba de distracție englezii sunt la înălțime. Chiar dacă în Marea Britanie se joacă non-stop în timpul sărbătorilor de iarnă, fiecare club organizează o petrecere de Crăciun, unde fotbaliștii nu se feresc de la a consuma băutură, de multe ori în cantități semnificative.
Rezistența britanicilor la băutură este arhicunoscută, existând numeroase episoade cu fotbaliști care au făcut ravagii prin cluburile de noapte. De cele mai multe ori, fotbaliștii străini care se întâlnesc prima dată cu această tradiție rămân uimiți, iar unii dintre ei nu fac față "provocărilor".
Nu a fost cazul și pentru Asier Del Horno, care, deși latin fiind, s-a ridicat la nivelul colegilor săi britanici din acest puncte de vedere. Del Horno a jucat doar un sezon pentru Chelsea (2005-2006), bifând 34 de meciuri în tricoul "albaștrilor" în toate competițiile, dar a fost suficient pentru a rămâne în memoria foștilor coechipieri ca un jucător care avea "mentalitate britanică" atunci când venea vorba despre petreceri.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
Carlton Cole, fost coleg cu Del Horno la Chelsea, a povestit în cadrul unui Podcast că ibericul s-a adaptat perfect la filosofia britanică: "Era un taur furios. Când l-am văzut mi-am dat seama că se încadrează în filozofia noastră și nu vrea să stea la masă. Vrea să bea cu noi și apoi să meargă acasă amețit, asta vrea să facă. Mi-am zis că e un băiat grozav."

Joe Cole: "Del Horno nu știa engleză, dar a vorbit 3 ore cu fanii"

Și Joe Cole și-a amintit un episod hilar, care l-a avut în centru pe fostul fundaș stânga spaniol de la Chelsea: "Despre Del Horno, îmi amintesc că mergeam la un concert Arctic Monkeys și am fost cu Shaun Wright-Phillips. A fost după un joc, iar el stătea lângă Wrighty și aveam un bilet în plus, așa că l-am invitat cu noi.
Nu vorbea deloc engleză, dar a dat din cap că ni se va alătura. Am mers până la Bournemouth pentru a-i privi pe Arctic Monkeys, dar el nu știa cine sunt. Am intrat la concert. iar el s-a plantat la bar. L-am lăsat acolo, cu niște fani ai lui Chelsea. Nu știa mai mult de cinci cuvinte în limba engleză, dar a stat de vorbă cu tipii ăia vreo două-trei ore. Am mers și l-am luat după concert, pur și simplu i-a plăcut să socializeze."
Del Horno a fost crescut de Athletic Bilbao, de unde a fost vândut la Chelsea. Aventura de numai un an la clubul londonez a fost singura din afara Spaniei a fundașului stânga, care ulterior a mai evoluat la Valencia, Valladoli și Levante. Del Horno a bidat și 10 prezențe în naționala Spaniei, pentru care a marcat de 2 ori. În 2012, la numai 31 de ani, Del Horno s-a retras din fotbal, fiind măcinat de accidentări.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
IERI LA 05:34
Premier League
Thomas Tuchel, criticat în Anglia, după ce a găsit scuze pentru forma slabă a lui Chelsea
19/01/2022 LA 11:58