Sosit în 2015 de la Charlton, în schimbul a 4,9 milioane de euro, Joe Gomez a avut o creștere extraordinară în tricoul lui Liverpool. Aflat în mod regulat printre titulari, Gomez a pus umărul semnificativ la traseul fantastic al "cormoranilor" din stagiunea curentă: formația de pe Anfield se află la numai 6 puncte distanță de primul titlu de campioană, după o pauză de 30 de ani.
Într-un interviu oferit recent pentru SkySports, fundașul englez a dezvăluit cine era idolul său din copilărie, pe vremea când doar visa să ajungă în Premier League: Rio Ferdinand, rivalul lui Liverpool de la Manchester United. Pe lângă postul de fundaș central, cei doi mai au un lucru în comun: sunt născuți în sud-estul Londrei.
Gomez avea numai 5 ani când Ferdinand se afla la apogeul carierei sale și era cumpărat de United de la Leeds. În ciuda vârstei fragede de la începutul anilor 2000, fundașul lui Liverpool a urmărit atent meciurile lui Ferdinand, care avea să devină unul dintre jucătorii emblematici de pe Old Trafford.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Când eram copil urmăream meciurile din Premier League, pe care îl consider pedigree-ul fotbalului, iar Rio Ferdinand era unul dintre fundașii de top. Un alt motiv pentru care îl urmăream era reprezentat de faptul că amândoi suntem născuți în sud-estul Londrei. El este unul dintre cei pe care i-am urmărit îndeaproape, iar stilul său a fost dintotdeauna un lucru care mi-a plăcut și la care am aspirat. Pentru un copil de vârsta mea, Rio a fost o adevărată inspirație. | Joe Gomez

Joe Gomez: "Van Dijk are o influență uriașă asupra mea"

Chiar dacă n-a apucat să joace alături de Rio Ferdinand, Gomez a întâlnit la Liverpool un alt fundaș central de la care învață în fiecare zi: Virgil van Dijk, colegul său din apărare.
Virgil are o influență uriașă asupra mea și îmi place să învăț de la el. Nu îi pot găsi niciun defect. Îmi doresc să îmi dezvolt jocul cât de mult pot și să ajung la un nivel înalt. Vreau să fiu cel mai bun pentru Liverpool, atâta timp cât voi avea ocazia. | Joe Gomez
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52