Man a fost în probe la Manchester City între 2010 și 2014, dar nu a reușit să-i impresioneze suficient pe antrenorii de la grupele de copii și juniori ale clubului de pe Etihad.
Man a fost refuzat definitiv în 2014, iar românul a trecut cu greu peste acea dezamăgire, mai ales că alți colegi de-ai săi de la Atletico Arad (clubul care l-a format) care au dat probe la City au reușit să semneze cu echipe engleze. Emanuel Vasi a semnat cu City în 2014, David Popa a ajuns la Birmingham, iar Răzvan Oaidă la Wolverhampton.
Ulterior, Man a reușit în fotbal, semnând cu UTA și, mai apoi, cu FCSB. La această echipă a prins o ultimă jumătate de an foarte bună și chiar s-a vorbit despre interesul Fiorentinei pentru el.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02

Joe Makin: "Man are un mare dar"

La 10 ani distanță de la primul contact cu City, Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu unul dintre scouterii "cetățenilor". Joe Makin este nimeni altul decât omul care l-a descoperit pe Foden, văzut de Guardiola singurul fotbalist care se apropie de Messi din punct de vedere al inteligenței în joc. Makin îl știe bine pe fotbalistul român și consideră că acesta are calități pentru a reuși în fotbalul mare.
"Prima impresie la Dennis a fost că e un jucător dotat în mod natural din punct de vedere tehnic. Avea un echilibru bun al corpului și atenție în teren. Deși nu era cel mai înalt, îmi aduc aminte de el că era mereu la locul potrivit în momentul oportun pentru a înscrie goluri cu capul. Uneori, ăsta chiar este un mare dar!", a spus Makin pentru Gazeta Sporturilor.
Makin l-a văzut pe viu pe Man în România în două rânduri, dar la acel moment nu venise special pentru el, ci avea în vizor mai mulți puști talentați, care să poată facă saltul către Academia lui City.
"Am venit în România de două ori, dar nu l-am urmărit doar pe Dennis, ci și pe alți jucători din turneele de juniori. Țin minte că ospitalitatea a fost excelentă", a mai spus scouterul.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33