Barnes a vorbit recent într-un interviu acordat The Guardian despre felul în care lumea fotbalului poate gestiona problema rasismului.
”Fotbalul este cea mai puțin rasistă industrie din țara asta. Da, există oameni care au scandări rasiste și aruncă banane pe teren și sunt probleme privind numărul de antrenori și manageri de culoare, dar care altă industrie oferă unui băiat de culoare aceleași șanse ca unuia alb? Chiar și la nivelul League One și League Two vei vede cinci sau șase jucători de culoare, pentru că au șansa de a-și maximiza potențialul”, a declarat el.
Barnes a vorbit și despre scandările rasiste din tribune: ”Depinde ce considerăm a fi un abuz rasial. Pentru că deși știm că sunetele care imită maimuțele sunt ilegale, dacă tot stadionul vrea să huiduie un jucător de culoare de fiecare dată când primește mingea, deși știm de ce o fac, huiduitul nu este ilegal. Așa că interzicem huiduitul, dar apoi vor aplauda. Din nou, aplaudatul nu este ilegal. Și apoi ce facem – interzicem aplaudatul?”.
Fotbal
Abramovich, gata de cea mai mare nebunie: un sfert de miliard de euro pentru transferuri "la pachet"
ACUM 19 ORE
https://i.eurosport.com/2015/11/20/1735867.jpg

John Barnes consideră că trebuie schimbată atitudinea suporterilor

”Adevărul este că nu există legi pe care le poți crea pentru a opri oamenii din a abuza rasial fotbaliștii de culoare. Așa că soluția este să vii cu ceva care îi face pe oameni să nu își dorească acest lucru de la bun început”, a precizat el.
”Cei din comunitate ar trebui să își folosească platforma pentru a îmbunătăți viețile persoanelor de culoare pe care ar trebui să le reprezinte. Prin îmbunătățirea situației persoanelor de culoare vor schimba perspectiva asupra lor, ceea ce va duce la prosperitate pentru comunitatea de culo/are. Aceasta este lupta reală împotriva rasismului și este ceea ce am susținut de mai mulți ani”, a declarat Barnes.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 21 ORE
Premier League
Ce trebuie să îndrepte Jurgen Klopp după egalul cu Brentford și decizia "ciudată” luată în acest joc
IERI LA 10:03