Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John Barnes, live în România: "Liverpool joacă fiecare meci ca pe finala UCL. De asta are succes"

Sebastian Ujica

Actualizat 29/11/2019 la 19:14 GMT+2

Fostul mare internațional al Angliei și al celor de la Liverpool a susținut o conferință de presă la București.

John Barnes

Credit imagine: Eurosport

Legendarul John Barnes a venit în România la invitația Eurosport și a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre Liverpool și șansele la titlu în acest sezon, dar și despre Jose Mourinho sau demiterea lui Unai Emery.
"Nu cred că Liverpool poate să progreseze față de sezonul trecut când a câștigat UEFA Champions League și a avut 97 de puncte în campionat cu o singură înfrângere. Acum Liverpool ar putea câștiga titlul cu 90 de puncte. Ar fi un sezon mai bun? Da, pentru că a câștigat titlul, însă ar însemna și că Manchester City nu și-a atins potențialul.
Putem câștiga campionatul, dar nu cred că putem depăși ce am realizat sezonul trecut. Jurgen Klopp a reușit să maximizeze potențialul, fiecare meci pentru Liverpool e jucat cu dorință, determinare și pasiune. Indiferent dacă este meci cu Manchester City sau Norwich City, asta face ca Liverpool să fie consistentă în evoluții.
Ceea ce a ajutat-o pe Liverpool este că fanii au încredere în Jurgen Klopp. Daca Jurgen Klopp renunță la Mo Salah, îl lasă în afara echipei, fanii îl sprijină pe Jurgen Klopp în această decizie. Și asta trebuie să se întâmple. Am aflat astăzi că Arsenal a renunțat la antrenor pentru că fanii mereu dau vina pe manager. Dar la Liverpool nu se întâmpla asta.
În fotbal managerul trebuie să fie cea mai importantă persoană. Și jucătorii trebuie să înțeleagă asta, fanii trebuie să înțeleagă asta. Dacă atunci când o echipă pierde se dă vina pe manager, jucătorii se absolvă de vină în mod subconștient. Eu nu acuz niciodată un jucător că nu încearcă. Dar ca jucător știi că dacă atunci când ieși de pe teren fanii dau vina pe manager și nu pe tine, nu trebuie să joci la un nivel înalt.
Jucătorii lui Liverpool și ai lui Man City știu că dacă ies de pe teren învinși, fanii nu vor da vina pe Jurgen Klopp sau Pep Guardiola, așa că jucătorii trebuie să joace.
Voi lua jocul cu Barcelona ca exemplu pentru că nu îi aveam pe Salah sau Firmino. Cum să batem Barcelona? Așteptările pe care le are Jurgen Klopp de la echipă, nu față de jucători individuali, asta nu contează, și așteptările pe care le au fanii de la echipa aleasă de Jurgen Klopp indiferent de nume, indiferent dacă nu joacă Firmino sau Salah nu joacă, și așteptările pe care le au de la joc indiferent dacă adversarul e Barcelona sau West Bromwich Albion, sunt aceleași: se așteaptă la determinare, excelență, calitate și dorință în fiecare meci.
De asta în sezonul trecut când a fost câștigată UEFA Champions League, când s-au obținut 97 de puncte și a avut loc o singură înfrângere, oamenii cred că în acest sezon va exista o scădere. Dar Jurgen Klopp a spus: gata, a trecut, lăsăm totul în urmă. Abordăm fiecare meci de parcă este finala UEFA Champions League indiferent cine este adversar, de asta există această constanță în joc.
Cel mai important pentru ca un club să aibă succes este ca fanii să îl susțină pe antrenor. Dacă ne uităm la Liga Campionilor din acest an, putem vedea că antrenorii de la Liverpool și Manchester City au susținerea necesară pentru a-și duce echipa în semifinalele competiției. Nu cred că există alt club în Anglia care poate face acest lucru. Sigur că mai rămân Bayern, Barcelona, Real Madrid, PSG, așa doar City și Liverpool au puterea în acest an să ajungă acolo.

John Barnes, despre schimbarea adusă de Jurgen Klopp

Barnes consideră că cel mai important lucru a fost faptul că germanul a fost lăsat să facă lucrurile în felul său.
"După ce au plecat vechii antrenori precum Bob Paisley sau Kenny Dalglish și au venit oameni precum Roy Hodgson sau Rafa Benitez, oamenii au vrut întoarcerea la stilul Liverpool, la metodele din trecut. Să rămână la ce făcea Liverpool înainte. La vechea mentalitate. Trebuie scăpat de asta. Dacă vrei un manager, trebuie să fie un manager mare. ȘI dacă e destul de bun ca să vină la Liverpool, trebuie să uiți de trecut și să îi permiți să își facă treaba. Dar noi nu am făcut asta pentru că le spuneam mereu să facă lucrurile ca înainte
Jurgen Klopp este singurul care a fost lăsat să facă lucrurile în felul lui. O situație similară este la Manchester United. După ce a plecat Sir Alex Ferguson, a venit David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho și tuturor li s-a spus să facă lucrurile ca Ferguson. Și Liverpool a făcut această greșeală și i-a trebuit 30 de ani pentru o nouă identitate. Iar acum Solskjaer s-a întors și vorbește despre a face lucrurile ca înainte. Așa că sper să le ia și lor 30 de ani! Serios vorbind, trebuie să uiți de trecut și trebuie să lași noul manager să facă lucrurile în stilul lui" a spus John Barnes.

Roberto Firmino, preferatul lui John Barnes

Barnes îl admiră pe brazilianul Roberto Firmino: ”Jucătorul meu preferat din Premier League este Roberto Firmino. Liverpool are jucători cu multă energie, multă viteză iar Firmino este cel mai tehnic jucător al nostru. El este singurul jucător de la Liverpool care poate juca la Manchester City, așa cum o vrea Pep Guardiola. Mijlocași noștri sunt puternici, au viteză, dar nu au tehnica lui
Sâmbătă, 30 noiembrie, John Barnes își dă întâlnire cu fanii Liverpool, alături de care te invităm pentru a urmări împreună meciul dintre Liverpool și Brighton, la Trafalgar Pub (Str. David Emmanuel 4A) începând cu ora 15.30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo