Brendan Rodgers a fost demis de la Liverpool în toamna anului 2015, înainte ca Jurgen Klopp să fie numit pe banca tehnică. Henderson este de părere că, în ciuda faptului că n-a câștigat vreun trofeu la cârma formației de pe Anfield, Brendan Rodgers a contribuit enorm la perioada extraordinară pe care fanii "cormorani" au trăit-o în ultimele două sezoane.
La conferința de presă premergătoare meciului cu Aston Villa (astăzi, ora 18:30), Henderson i-a mulțumit fostului manager de la Liverpool pentru încrederea uriașă pe care i-a oferit-o pe vremea când mijlocașul era doar un puști:
Brendan Rodgers n-a primit laudele pe care le merită pentru rolul jucat în ascensiunea clubului, cel puțin pe exterior. Totuși, știu că pe interior, oamenii înțeleg și îl apreciază enorm. Trebuie doar să asculți modul în care Jurgen Klopp vorbește despre el. Klopp a spus, la început, că unul dintre lucrurile care l-au atras să vină la Liverpool a fost forma excelentă în care se afla echipa. Asta spune multe despre cât de important a fost Brendan. A fost o alegere curajoasă să-mi ofere banderola de căpitan. Eram încă tânăr și cu siguranță existau alți candidați mai experimentați. A văzut ceva în mine care l-a convins că merit această onoare, iar pentru asta nu pot să-i fiu îndeajuns de recunoscător. | Jordan Henderson
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Jordan Henderson, de 5 ani căpitan la Liverpool

Brendan Rodgers a pregătit-o pe Liverpool în perioada 2012-2015, în care s-a aflat foarte aproape să câștige titlul în Premier League. Se întâmpla în sezonul 2013/2014, când "cormoranii" au scăpat trofeul printre degete, după o înfrângere și o remiză în ultimele 3 etape. Brendan Rodgers s-a aflat pe banca formației de pe Anfield și în momentul plecării lui Steven Gerrard, în primăvara anului 2015.
După despărțirea de legendarul căpitan al lui Liverpool, Rodgers i-a predat banderola lui Jordan Henderson, care avea 25 de ani la vremea respectivă. Cu Henderson lider pe teren, Liverpool a câștigat trofeul UEFA Champions League în sezonul trecut și titlul de campioană a Angliei în stagiunea actuală. De asemenea, "cormoranii" pregătiți de Jurgen Klopp și-au trecut în palmares Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, în sezonul 2018/2019.
Transferat de Liverpool de la Sunderland în 2011, Jordan Henderson a bifat 362 de apariții pentru clubul de pe Anfield, reușind să înscrie 28 de goluri și să ofere 50 de assist-uri.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24