În cursa pentru această distincție, Henderson i-a învins pe Raheem Sterling (Manchester City) și Harry Kane (Tottenham), care au încheiat pe locul doi, respectiv trei.
În 2019, Jordan Henderson (29 de ani) a câștigat trei trofee alături de Liverpool - Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor. El a depășit și borna de 50 de meciuri la echipa națională a Angliei, fiind "un jucător de bază în echipa lui Gareth Southgate care s-a calificat la EURO 2020 și a încheiat pe locul al treilea Liga Națiunilor".
Premiul pentru cea mai bună jucătoare engleză din 2019 a mers la Lucy Bronze, de la Olympique Lyon. Fotbalista a obținut mai multe voturi decât Ellen White și Beth Mead, celelalte jucătoare aflate pe podium.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
https://i.eurosport.com/2019/04/08/2561414.jpg

McManaman îl compară pe Henderson cu De Bruyne

Steve McManaman, unul dintre cei mai iubiți jucători ai lui Liverpool în anii '90, a vorbit la superlativ despre Jordan Henderson. Deși mijlocașul lui Klopp nu iese foarte des în față prin prestațiile sale, dacă ne raportăm strict la cifrele ofensive, ceea ce face pe teren e impresionant și asigură siguranță și liniște echipei.
Cu siguranță unul dintre cei mai underrated jucători din lume, Henderson a fost văzut de multe ori drept veriga slabă într-un mecanism aproape perfect. Doar că modul în care a reușit să crească englezul de 29 de ani sub comanda lui Klopp a impresionat o serie de specialiști.

Cum s-a dezvoltat Henderson la Liverpool

Un mijlocaș care inițial a stat în umbra lui Gerrard, Henderson a primit banderola de căpitan odată ce Stevie G a decis să se retragă. Închizător la bază, mijlocașul și-a îmbunătățit enorm fiecare aspect al jocului odată cu venirea lui Klopp, astfel că în acest moment e unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Liverpool.
Venirea lui Fabinho i-a schimbat rolul în echipă, iar în acest moment Jordan poate interpreta aproape perfect ceea ce stafful tehnic își dorește. Poate fi un mijlocaș box to box, dar poate să evolueze și ca inter, fiind extrem de versatil. Nu doar că e liderul din teren, dar filtrează și gândește multe dintre acțiunile de atac ale celei mai bune echipe din lume. Din acest punct de vedere, Steve McMannaman l-a comparat cu De Bruyne, poate cel mai bun jucător din Premier League în acest moment. Deși analogia poate părea puțin forțată, fără îndoială că Henderson este esențial pentru succesul lui Liverpool.
"Ca un fost fotbalist și ca cineva care vede cele mai multe meciuri ale lui Liverpool din tribună, unde ai o imagine completă a ceea ce se întâmplă pe teren, pot să vă spun că apreciez enorm ceea ce face Henderson. Este un jucător incredibil. A atins un cu totul alt nivel după ce Jurgen a venit la noi. Chiar dacă a jucat în poziții diferite în 4-3-3, așa cum s-a întâmplat cu Chelsea sau Tottenham, s-a achitat impresionant de sarcini. Când l-am văzut jucând ca inter dreapta, am avut senzația că îl privesc jucând pe De Bruyne. Nu spun că e la fel precum Kevin, dar modul în care a venit cu centrări și ușurința prin care în fiecare meci adaugă ceva la jocul său vorbesc de la sine. E un fotbalist uriaș", a spus fostul mijlocaș ofensiv pentru The Mirror.
Declarația lui McMannaman vine la scurt timp după ce Jorge Jesus, antrenorul lui Flamengo, echipă care a fost învinsă de Liverpool în finala Mondialului cluburilor, a vorbit la superlativ de căpitanul "Reginei Europei".
"Sunt cât se poate de serios când vă spun că, în acest moment, Jordan Henderson este cel mai bun mijlocaș din lume", a opiniat tehnicianul.
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752363.jpg
Următorul meci în care Henderson are ocazia să strălucească e în acest weekend, în marele derby al Angliei, Liverpool - Manchester United. Partida va fi în direct pe Eurosport 1, duminiciă, de la 18:30. Confruntarea va putea fi urmărită, ca toate partidele din Premier League televizate, și pe Eurosport Player.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12